Бившият полицай Дерек Шовин, който е осъден за убийството на

...
Бившият полицай Дерек Шовин, който е осъден за убийството на
Коментари Харесай

Осъденият полицай за убийството на Джордж Флойд е тежко ранен

Бившият служител на реда Дерек Шовин, който е наказан за убийството на чернокожия Джордж Флойд, е ранен при нахлуване с нож в пандиза, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на свои източници. Той е намушкан с нож от различен пандизчия и тежко ранен в петък във федерален затвор в Аризона.
Прочетете още
Федералната работа по пандизите е съобщила за нападението в институцията за отнемане от независимост, където изтърпява наказването си Шовин, само че без да посочи името на ранения. Службата добавя, че той е признат в болница.

Затворът “Тусон ”, в който се намира Шовин е със междинна степен на сигурност, само че в него има пропуски в сигурността и проблем с дефицита на личен състав.

АП е отправило питане за коментар до юристите на Шовин и ФБР.

47-годишният Шовин беше е приет за отговорен и наказан на 22,5 години затвор за убийството на чернокожия Джордж Флойд през май 2020 година в Минеаполис, щата Минесота.

Миналата седмица Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли жалбата на Шовин против присъдата му за ликвидиране. Бившият служител на реда се пробва да анулира федералното си самопризнание за отговорен, като твърди, че нови доказателства демонстрират, че той не е предизвикал гибелта на Флойд.

Джордж Флойд умря по време на задържане по съмнение за потребление на подправен чек за 20 $ в супермаркет. Смъртта му провокира вълна от всеобщи митинги против полицейския произвол.

Демонстрациите прераснаха в улични вълнения, при които бяха опожарявани магазини и коли. Постепенно протестните акции и размириците се придвижиха и в други американски градове. При тях починаха 29 души, а задържаните бяха над 14 000.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР