Бившият пилот на Торо Росо във Формула 1, Брендън Хартли

...
Бившият пилот на Торо Росо във Формула 1, Брендън Хартли
Коментари Харесай

Бивш пилот от Формула 1 напусна своя отбора от Формула Е преди края на сезона

Бившият водач на Торо Росо във Формула 1, Брендън Хартли се раздели ненадейно с тима на Dragon Racing във Формула Е. За раздялата, която се е случила още през предходната седмица бе доказано от американския отбор, като не бе дадена съответна причина. Според разнообразни източници една от вероятните причина за раздялата е уговорките на Хартли към отбора на Toyota в Световния шампионат за устойчивост (WEC), който има съревнование на „ Спа “ в уикенда след последния старт за сезона във Формула Е. Проблем обаче е фактът, че първата свободна подготовка на „ Спа “ ще се организира по време на последния старт за сезона в електрическия шампионат. В състава на Toyota, Хартли си партнира с Казуки Накаджима и Себастиен Буеми, който също се състезава във Формула Е. Евентуално неявяване на Хартли и Буеми може мощно да засегне подготовката на японския отбор за старта в Белгия.

Швейцарецът дружно с Антонио Феликс да Коща, Джеймс Каладо и Алекс Лин, които също вземат участие и в двата шампионата се чака да вземат присъединяване в последния старт в Берлин след което да пътуват за „ Спа “ където ще се включат за втората и третата подготовка, както и квалификацията, които ще са на идващия ден.

Заместник на Хартли за последните шест старта от сезона във Формула Е в Берлин не бе разгласен, само че имената, които се спрягат най-сериозно са Серджио Сете Камара и Джоел Ериксон. И двамата взеха присъединяване в теста за млади водачи във Формула Е през март, като Сете Камара записа второ време в Маракеш. Той обаче е по-малко евентуалния избор за мястото в отбора на Джей Пенске, защото той е и формалния авариен водач на Ред Бул и Алфа Таури във Формула 1, което няма да му разреши да взе участие в два от шестте старта в Берлин, поради уговорките си към „ Биковете “ по време на второто съревнование на „ Силвърстоун “.

В своя първи сезон във Формула Е, Хартли има записани единствено две точки след първите пет старта, като и двете пристигнаха по време на второто съревнование в Ад Дирия през ноември. Той обаче приключи на разочароващото 14-то място на пистата, само че бе промотиран до деветото след санкции за неговите противници. В същото време новозеландецът завоюва четири от петте квалификации против своя съотборник Нико Мюлер.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР