Бившият петролен олигарх Михаил Ходорковски, който е твърд критик на

...
Бившият петролен олигарх Михаил Ходорковски, който е твърд критик на
Коментари Харесай

Ходорковски иска руснаците да бъдат въоръжени, за да се защитават от правителството си

Бившият петролен олигарх Михаил Ходорковски , който е корав критик на Кремъл и който от най-богатия човек в Русия се трансформира в най-известния ѝ пандизчия, остава оптимист за страната , от която той избяга след освобождението му от пандиза през 2013 година

Визията му за бъдеща демократична Русия се състои в децентрализирано държавно управление , в това число по-добри престъпни следствия, а също по този начин предлага няколко изненади.

 Критици на Путин в обща битка руснак да не оглавява Интерпол
Критици на Путин в обща битка руснак да не оглавява Интерпол

Михаил Ходорковски и Бил Браудър

В огромно изявление за рускоезичната телевизия " Настоящи времена " той разяснява, че Русия е на европейски път и е на подобен в продължение на епохи . Той също по този начин предлага, че жителите на Русия би трябвало да бъдат въоръжени , с цел да се пазят не от нарушители, а от своето лично държавно управление .

" Смятам, че в случай че желаеме да бъдем свободни хора, тогава хората би трябвало да имат оръжия . И тези оръжия би трябвало да им разрешат не да се пазят от престъпници; с нарушителите би трябвало да се оправят политиците, работещи дружно с правоприлагащите органи. Хората би трябвало да имат оръжия, с цел да се пазят от своето лично държавно управление ", подчертал Ходорковски.

 Ходорковски: Путин е виновен за отравянето на Скрипал
Ходорковски: Путин е виновен за отравянето на Скрипал

Нападението е по заповед на Путин или е изгубил надзор над спецслужбите…

След като при започване на века влезе в спор с Кремъл, Ходорковски беше вкаран в пандиза за повече от десетилетие по обвинявания за финансови закононарушения, които съгласно негови последователи са били изфабрикувани. Неговата петролна компания " Юкос " беше унищожена, като най-големите ѝ активи бяха продадени на държавния петролен колос " Роснефт ".

Ходорковски, който през днешния ден живее в Лондон и ръководи своята фондация " Отворена Русия ", която се бори за народна власт в Русия, е изтъкнал, че убийството на известния опозиционен политик Борис Немцов през 2015 година е послужило за смразяващо увещание за заплахите, пред които са изправени правозащитниците в Русия на президента Владимир Путин.

 Ходорковски търси опция на Путин
Ходорковски търси опция на Путин

Руският магнат и критик на Кремъл Михаил Ходорковски

" Когато убиха Борис Немцов, всички знаехме, че зад хората, които неотложно бяха задържани там, бяха тези на по-високи нива, което стана ясно незабавно. Независимо от това Путин без дълго обсъждане реши да ограничи следствието до този по-нисък ешелон, а не против тези на по-високите нива ", изясни Ходорковски.

По думите му, той и други правозащитници, в това число Алексей Навални, различен огромен критик на Кремъл, биха имали дребни шансове, в случай че Путин изиска да бъдат мъртви .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР