Бившият общински съветник Яшар Асан получи отказ от местния парламент

...
Бившият общински съветник Яшар Асан получи отказ от местния парламент
Коментари Харесай

Порязаха Яшар Асан за концесията на пазара в Столипиново, подозират го във връзки с ПП

Бившият общински консултант Яшар Асан получи отвод от локалния парламент за удължаването на концесията на пазара в Столипиново на ул. „ Батак ”.  Първоначалното предложение бе за удължаването на концесията на кооперативния пазар в „ Столипиново ”, учредена през 2003 година, с 8 години 8 месеца.
Прочетете още
Той се държи от компанията на някогашният човек на Движение за права и свободи Яшар Асан през компанията „ Пловдивски пазар - Столипиново ” ООД.  Пазарът е с повърхност от 4,6 дка и бе построен от Община Пловдив, само че не напълно. Така през 2022 година Асан завоюва концесията и влага 75 000 лева в тържището. То разполага с  обслужваща постройка, павилиони, заведение и 126 маси.  На година някогашният консултант заплаща към 20 хиляди лв..

Концесията изтича през октомври 2023 година, като видно тя няма да бъде възобновена. На днешната сесия съветникът от ГЕРБ Йордан Илиев предложи решението да бъде изменено и да не се разрешава удължаването на концесията.То бе признато от болшинството в  локалния парламент.  Така през идващите месеци ще се прави нова процедура за пазара.

След като напусна Движение за права и свободи Яшар Асан направи своя листа от хора от Столипиново на последните избори. Тя бе през партията „ Обединени социалдемократи ”. Въпреки това тя не съумя да изпрати консултант през този мандат.

Яшар Асан е апетитен за човек на „ Продължаваме промяната ” в Столипиново. На последния парламентарен избор Политическа партия изкара повече гласове от Движение за права и свободи в махалата, като единствено ГЕРБ имаха повече от тях. В целия регион „ Източен ” Политическа партия бе първа политическа мощ. За „ провинен ” за мощния резултат в Столипиново се сочи точно някогашният общинар, въпреки публично да няма присъединяване в структурата на партията на Кирил Петков и Асен Василев.  

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР