Бившият номер едно в света Роджър Федерер не съжалява за

...
Бившият номер едно в света Роджър Федерер не съжалява за
Коментари Харесай

Федерер в Шанхай: Не съжалявам, че спрях с тениса

Бившият номер едно в света Роджър Федерер не съжалява за решението си да се откаже от тениса.

Швейцарецът бе почетен от уредниците на шампионата от сериите Мастърс в Шанхай, след което изгледа четвъртфинала сред Андрей Рубльов и французина Юго Юмбер.

Рубльов завоюва с 6:2, 6:3 и на полуфиналите ще играе с българина Григор Димитров, който по-рано през днешния ден победи също в два сета чилиеца Николас Хари. 

Федерер получи премията Icon Athlete Award на гала, в която участваха и китайската тенис легенда при дамите Ли На и първата ракета на Китай при мъжете в класацията на АТП Чжан Чжъцжън.

" Много съм благополучен, че приключих кариерата си. За мен връщане обратно няма. Имам възприятието, че съм взел лимон и съм го изцедил до последната капка. Дадох всичко, което имах. Нищо не остана към този момент. Сега желая да се насладя на нощния живот. Трябва да внимавам да не пресилвам. Ако някой има положителни рекомендации за заведения за хранене и питейни заведения, дано ме уведоми “, сподели швейцарецът.

42-годишният Федерер се отдръпна през 2022 година. Той е 20-кратен победител в шампионати от Големия шлем, олимпийски първенец (2008) на двойки и сребърен медалист от Игрите (2012) на сингъл. Общо той завоюва 111 трофеи на шампионати на ATP през кариерата си.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР