Бившият номер 1 в света Рафаел Надал направи успешно завръщане

...
Бившият номер 1 в света Рафаел Надал направи успешно завръщане
Коментари Харесай

Надал победи Тийм в първия си мач от година насам

Бившият номер 1 в света Рафаел Надал направи сполучливо завръщане на корта, откакто победи австриеца Доминик Тийм със 7-5, 6-1 в мач от първия кръг на шампионата в Бризбън. За испанеца това бе първи дуел на сингъл от близо година насам.


За последно Надал игра във втория кръг на Аустрелиън Оупън на 16 януари предходната година, след което той пропусна целия сезон поради травма, като в това време се подложи на интервенция. Впоследствие 37-годишният тенисист разгласи, че 2024 година може да бъде последната в кариерата му, а през днешния ден той направи сполучлив старт на сезона.

Рафа имаше девет победи и шест загуби против първенеца от Ю Ес Оупън 2020 Доминик Тийм, само че австриецът бе взе последните два мача през 2020. Първият сет през днешния ден бе равносилен и вървеше на сервис до 12-ия гейм, когато Надал нанесе своя удар и пробив за триумф със 7-5. Във втората част носителят на 22 трофеи от Големия шлем доминираше на корта и даде единствено един гейм на противника си, стигайки до успеха след час и 29 минути игра.


Така Надал, който се смъкна до 672-ро място в международната класация, се класира за втория кръг в Бризбън, където ще срещне осмия подложен Аслан Карацев от Русия или участващия с уайлдкард Джейсън Кублър от Австралия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР