Бившият номер 1 в света Анди Мъри започна новата година

...
Бившият номер 1 в света Анди Мъри започна новата година
Коментари Харесай

Отлично начало на годината за Анди Мъри

Бившият номер 1 в света Анди Мъри стартира новата година с победа. Шотландецът победи австралиеца Джеймс Мъкуърт с 6:3, 6:4 в мач от първия кръг на шампионата в Бризбън.

Представителят на домакините позволи пробив в шестия гейм на първия сет, само че незабавно го върна. Двукратният първенец от " Уимбълдън " обаче завоюва идващия гейм и малко по-късно приклюми първата част. Дъкуърт, който е 234-и в света, бе равносилен в огромна част от втория сет, като даже имаш четири шанса за пробив във втория гейм. Мъри се оправи и завърши мача за по-малко от 90 минути.

За Анди това бе първа победа от септември, откакто травма в бедрото ограничи предишния му сезон до шест шампионата. Мъри е повторен първенец в Бризбън, където няма загуба, а през днешния ден записа 10-а поредна победа.

" Мисля, че се оправих добре. В началото мисля, че и двамата бяхме малко нервни, допуснахме някои неточности от дъното на корта. С течение на мача разиграванията стана по-добри ", показа Мъри след триумфа си.

Andy Murray poses with alcohol bottles as he waves goodbye to ‘s***’ 2018https://t.co/hqauY3C2U9
— Sun Sport (@SunSport) December 31, 2018
" Направих някои удари, в които четях играта добре, което е положително. Някои неща ми идваха инстинктивно, а предходната година не беше тъкмо по този начин. Бях нервозен преди мача, само че това е добре за мен ", добави той.

Шотландецът изясни, че е чувствал болежка в бедрото, само че тя не му е попречила на играта: " Днес имаше моменти, в които не се усещах удобно, само че не дотам, че да лимитира ударите или придвижването ми през по-голяма част от мача. "

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Бризбън, Австралия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР