Бившият нидерландски национал Кларънс Зеедорф смята, че Кристиано Роналдо може

...
Бившият нидерландски национал Кларънс Зеедорф смята, че Кристиано Роналдо може
Коментари Харесай

Роналдо е напълно способен да изравни постижението ми в ШЛ, смята Зеедорф

Бившият нидерландски национал Кларънс Зеедорф счита, че Кристиано Роналдо може да изравни достижението му от трофеи в Шампионската лига по футбол с три разнообразни тима. До момента португалецът има титли с Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, а в този момент е част от италианския първенец Ювентус. Зеедорф е единственият футболист в историята с титли от ШЛ с три разнообразни клуба. Той ги завоюва с Аякс, Реал Мадрид и Милан.

" Ще бъде доста прелестно Кристиано Роналдо да изравни върха ми. Това не е нещо неприятно, тъй като въпреки всичко ще си остана първият футболист в историята с три трофея от Шампионската лига. Рекордите се записват в книгите, с цел да бъдат изравнявани и подобрявани, а Юве несъмнено постоянно е бил претендент за купата. Както съм казвал и преди, в случай че Роналдо си резервира мотивацията и представянето на терена, то той ще може да го направи. Защо не? ", съобщи нидерландецът в изявление за goal.com.

Зеедорф счита, че Роналдо и Лео Меси от Барселона могат да продължат да печелят " Златната топка ", макар че са надлежно на 35 и 33 години. Бившият халф продължи: " Ако са здрави и стимулирани, те ще останат на това високо равнище. Няма причина да не бъдат и не се колебая в това. Въпросът е дали някои от новото потомство могат да ги настигнат. Ето това желая да видя, тъй като Кристиано и Меси го вършат в последните 12-13 години без спиране.

Има задоволително други футболисти, които са на крачка от тях и са способни да създадат въпросната крачка. Неймар направи добър сезон и може да направи още по-добър, само че има и хора на това равнище, които не са нападатели. Кевин Де Бройне е отличен образец. Мога да приказвам и за Еден Азар, който умерено може да играе на това равнище, само че и при него всичко се отнася до мотивацията. Ромелу Лукаку също бе приказен, а през този сезон даже наподобява по-добре от предишния. Може и да не помня някого. Роберт Левандовски свърши страхотна работа предишния сезон, Филипе Коутиньо също, както и доста други. Садио Мане, Мохамед Салах...

Всичко зависи от постоянството, което сме привикнали да виждаме при Меси и Роналдо. Кристиано дава отличен образец за всички футболисти, че могат да държат високо равнище през целия сезон и че това е значително психически фактор. Шампионите живеят и играят с мотивация и целенасоченост. Надявам се да му се радваме още дълго време”, добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР