Бившият национален селекционер Красимир Балъков засипа с похвали пред Jutarnilist.hr

...
Бившият национален селекционер Красимир Балъков засипа с похвали пред Jutarnilist.hr
Коментари Харесай

Балъков: Мислех, че Кристиан Димитров ще премине в Левски

Бившият народен селекционер Красимир Балъков засипа с похвали пред Jutarnilist.hr Кристиан Димитров, който мина в Хайдук Сплит. Легендата на българския футбол води хърватския гранд през сезон 2011/12. При него Кристиан Димитров направи своя дебют за националния тим.

„ Кристиан Димитров трябваше да направи идващия ход в кариерата си. В България доближи максимума с представянето си за Ботев Пловдив “, съобщи Балъков.

„ Направи дебюта си против Чехия, загубихме с 1:2 в Прага. Но Димитров направи добър мач. Имаше една неточност, само че всичко останало беше на равнище. Оправда доверието ни, тъй като в последна сметка е млад футболист “, добави още той.

„ Според мен Кристиан е най-хубавият бранител в България, макар че ще навърши 23 години този месец. Все още не сме разговаряли, само че ще му се обадя, с цел да го поддържа. Знам качествата му и къде отива. Той ще има огромна поддръжка зад тила си с умел треньор и тим, който се бори за купата. Ще отнеме известно време, с цел да се приспособява към по-големите условия, само че не се колебая в Димитров “, сподели някогашният народен селекционер на България.

„ Кристиан е бърз и доста сложен за превъзмогване. Агресивен е, какъвто би трябвало да бъде централния бранител. Опасен е и в противниковото наказателно поле, където има необикновен отскок. Той вкара пет гола за Ботев Пловдив през сезона, което е ужасно за централен бранител. Димитров осъществя попадение и за националния тим във втория си мач против Косово “, сподели Балъков.

„ Трябва да призная, че предходната година мислех, че ще отиде в Левски. Не мога да кажа за какво прехвърлянето не беше осъществен, само че в последна сметка той направи по-силен ход за кариерата си. За футбола в България не е хубаво млад състезател да заиграе в чужбина, само че за самия футболист прехвърлянето в Хайдук е огромна стъпка напред. Надявам се да се показва за България и Хайдук почтено “, добави още легендата на българския футбол.

„ Всеки добър футболист се приспособява бързо към условията на другите треньори. Вярвам, че Димитров ще направи това. Има качествата. Знанието е от първостепенно значение, а когато го имаш идва и опитът, който се натрупа с години. Димитров е доста перспективен футболист, тъй че работата му в Хайдук ще бъде чудесна основа за бъдещата му кариера. Той играе с десния крайник, тъй че ще е най-полезен отдясно в центъра на отбраната, тъй като има и положително подаване “, съобщи Балъков.
„ За последно игра за националния тим в контролата против Парагвай. Ако играе постоянно за Хайдук, няма причина да не бъде извикан още веднъж “, добави още той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР