Бившият национален селекционер – Красимир Балъков, коментира настоящата ситуация с

...
Бившият национален селекционер – Красимир Балъков, коментира настоящата ситуация с
Коментари Харесай

Балъков: Спортът сега е на втора позиция

Бившият народен селекционер – Красимир Балъков, разяснява актуалната обстановка с пандемията, обхванала света.
 Красимир Балъков също подаде оставката си @@@
" Както в България, по този начин и тук работят единствено магазините и аптеките. Онзи ден от ръководството излязоха с послание да сме дисциплинирани, да се съблюдават разпоредбите, с цел да няма по-строги ограничения. Но инфектираните в Германия са над 16 000, тъй че обстановката е сериозна. Хубавото е, че пребивавам до гората и върша кросове и разходки. Не е неразрешено да се излиза, стига да спазваш разпоредбите. Да има разстояние от два-три метра от хората. Така че с това се занимавам главно – спортувам всеки ден. А у дома се занимавам с най-различни неща. Преглеждам си работата от предходни години, подготовки, проучвам това, което съм правил. Правя проекти за в бъдеще какво вероятно може да се промени. Стремя се да употребявам пълноценно времето си ", съобщи легендата пред " Тема Спорт ".

Балъков показа, че никой не може да планува какви ще са вредите върху футбола и стопанската система на страната.

" Трябва да забележим какви ще са трендовете, какво ще каже страната. Всичко се движи от Европейския съюз. В Германия взеха ограничения да понижат работния ден на половина, а 60% от заплатите да се поемат от страната. Гледам, че и в България се дискутират сходни неща. Това е вид да излезеш от обстановката. Но пък никой не може да ти каже какъв брой време ще продължи всичко това и какви ще са вредите. При всички положения няма да е както преди. По отношение на футбола – съгласно мен този сезон ще отиде в предишното. Не съм уверен, че ще може да се играе до лятото. Ще се реши занапред, само че в този момент е доста по-важно да се преборим с заболяването, в сравнение с да се мисли за футбол. Нека да сме рационални хора и да пазим здравето си. Спортът в този момент е на втора позиция. Да се оправи всичко, а след това ще мислим за спорт. "
 И Балъков под карантина: Такова нещо в никакъв случай не е било Според Балъков отлагането на баражите за Европейското може да се отрази добре на родните " трикольори ".

" Това може да се окаже добре за нашия народен тим. Например поради Десподов, който ще може да се възвърне от своята травма и в последна сметка да е на наше разположение. Той е доста значим футболист за селекцията и един от най-големите ни млади гении. Така че от позиция на това, че част от играчите ще се възстановят от своите контузии, отлагането може да е плюс за националния ни отбор. Това е и единственото положително нещо от ковид. "

Балъков счита, че би трябвало да приемем решението на Ивелин Попов и да затворим страницата.
 Красимир Балъков също подаде оставката си @@@
" Аз съм приказвал доста пъти с него, бяхме се разбрали и той беше огромен мъжага по време на моя престой. Това, което ми сподели, се опита да го направи и на терена. Винаги е бил един от най-важните детайли в състава. Той си има своите аргументи за отказването, би трябвало да го почитаме за това, което е дал на националния отбор. Големи хора сме, да затворим тази страница и да му благодарим. Не е първият, който се отхвърля. През 1998-а и аз се отхвърлих, само че през 2000-ата още веднъж заиграх за националния. Така че времената се менят и всичко може да се случи. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР