Бившият наставник на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович заяви пред Sportal.bg,

...
Бившият наставник на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович заяви пред Sportal.bg,
Коментари Харесай

Акрапович: За Локомотив, финала и дали е бил търсен за завръщане на “Лаута“

Бившият ментор на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович съобщи пред Sportal.bg, че не е бил покрай завръщане в тима след напускането на Александър Тунчев. Припомняме, че името на босненеца бе спрягано със завръщане на „ Лаута “, като след това Локомотив бе стихотворец от Александър Томаш. Акрапович разяснява представянето на отбора и още веднъж съобщи, че Локомотив има особено място в сърцето му.

- Здравейте, господин Акрапович! Как сте, къде ви намираме сега?

- Здравейте! Намирате ме в родното ми място Зеница в Босна и Херцеговина. В момента си почивам след натоварената стратегия.

- Следите ли какво се случва с българския футбол и имате ли време да гледате мачовете от нашето състезание?

- Разбира се! Постоянно проследявам какво се случва с футбола в България. Даже онзиден гледах второто полувреме на мача сред Арда и Локомотив (Пловдив). Беше доста забавен дуел. Футболистите на Локомотив демонстрираха темперамент, за което желая да ги поздравя. Не е елементарно да заличиш три гола. Даже най-после ме хвана гняв, тъй като можеха да вкарат и пети гол, с който да победят.

- В неделя ни следва доста значим мач – финалът за Купата на България, който ще опълчи вашия някогашен клуб ЦСКА – София и Левски. Какви са упованията ви за мача?

- Финалът за Купата на България е специфичен мач. Изправят се Левски против ЦСКА, а на стадиона ще има доста почитатели и атмосферата ще бъде страхотна. Този, който покаже повече нерви, ще победи. Въпреки че напуснах ЦСКА, се надявам тимът да завоюва Купата. Все още имам доста познати в клуба. Има и футболисти, с които съм работил до момента в който бях в ЦСКА.

- Вие на два пъти триумфирахте в шампионата с тима на Локомотив (Пловдив), като и във финала с Ботев (Пловдив), и в този с ЦСКА – София тимът ви беше апетитен за новобранец. Предполагам, сте на мнение, че в тези мачове няма любимци.

- Напълно съм склонен с вас. Спомням си доста добре дните преди двата финала с Ботев и ЦСКА, в които всички ни сочеха за новобранци. Така беше по-добре. Казах на момчетата, че не би трябвало да се тормозят и би трябвало да покажат най-хубавото от себе си. Всичко зависи от психическата настройка. В тези мачове няма любимци, побеждава този, който е по-добър на терена.

- Левски е в напредък. Спомням си, че преди време казахте: „ Дайте ми Левски, три хиляди лв. за заплати и тимът ще експлодира ".

- Да, проследявам представянето на Левски и си припомням по кое време споделих тази имитация. В момента Левски играе добре, за което заслуга има треньорът, който работи доста добре.

- Може ли по-лошата форма на ЦСКА – София да повлияе на мача в неделя?

- Може да се отрази, в случай че тимът не промени настройката си за мача. Аз обаче познавам Алън Пардю, с който работихме в ЦСКА и сме разговаряли доста. Надявам се, че е опознал добре футболистите, с които разполага.

- Една прогноза за край?

- Ще бъде много-много сложен мач. Финал е. Бих споделил, че възможностите и на двата тима са фифти-фифти. Няма любимец.

- Следите ли какво се случва с български футбол и Локомотив (Пловдив)?

- Постоянно проследявам какво се случва с футбола в България. Даже онзиден гледах второто полувреме на мача сред Арда и Локомотив (Пловдив). Беше доста забавен дуел. Футболистите на Локомотив демонстрираха темперамент, за което желая да ги поздравя. Даже най-после ме хвана гняв, тъй като можеха да вкарат и пети гол, с който да победят.

- Под ваше управление отбраната бе най-силното звено и мъчно тимът можеше да напусне четири гола в своята врата. На какво отдавате това?

- Този въпрос не би трябвало да бъде заложен на мен. Смятам, че сега Локомотив изпитва компликации поради промяната на схемата. Футболистите като че ли са привикнали със схемата, която постанових аз – 3-5-2, която е много нападателна. Просто открих нужните футболисти за тази групировка. Биската вдясно, Чико отляво, Йосип Томашевич… Също по този начин се надявам, че тимът ще успее да направи добра селекция през лятото. Локомотив сега си има добър треньор, който има своите визии за играта. След напускането ми Саня (Александър Тунчев) остави футболистите да играят по този начин, както бяха научени и реализира положителни резултати.

- След напускането на Александър Тунчев вашето име се завъртя като евентуален нов ментор на тима. Имаше ли нещо правилно в тези спекулации.

- Не! Не съм разговарял с никого. Много пъти съм казвал, ще го кажа и в този момент, че аз обичам Локомотив, само че не съм разговарял с никого след напускането на Александър Тунчев. Обичам Пловдив и едно решение за завръщането ми би било доста елементарно за мен. В момента обаче имам други проекти за бъдещето, а в това време Локомотив си има добър треньор. Разбира се, че от моя страна вратата за завръщане е постоянно отворена, само че не в този момент. Пожелавам всичко най-хубаво на Локомотив и почитателите му, тъй като с тима спечелихме титли – две Купи, Суперкупа. Играхме и в европейските шампионати. Пловдив постоянно ще има място в сърцето ми.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР