Бившият нападател на Левски Валери Божинов анализира ситуацията в клуба.

...
Бившият нападател на Левски Валери Божинов анализира ситуацията в клуба.
Коментари Харесай

Божинов: Г-н Стоилов е Левски - той коли и беси

Бившият нападател на Левски Валери Божинов проучва обстановката в клуба. Настоящият състезател на Септември даде изявление за gerena.bg, в което разгласи, че " сините " ще отстранят ПАОК и похали работата на Станимир Стоилов.

Здравей, Валери! Търсим те от " синята " медия на България за коментар относо първия формален мач на Левски за сезона и за горещите събития на " Герена ". Всички знаем, че Левски е обичаният тим на сърцето ти, както се споделя. Убеден съм, че си гледал първия мач на " сините " за сезона. Първият ми въпрос към теб е, дали следиш какво се случва на " Герена " и какъв е твоят коментар за мача с ФК ЦСКА 1948?

- Всичко е ОК! Не би трябвало да вършим от първия мач нещастия. Със сигурност упованията ще са по-големи. Това го знае Станимир Стоилов, знаете го и вие - публицистите, знаем го и почитателите. Трябва да имаме самообладание! Спокойно! Няма драми! Не е станало нищо кой знае какво. Всичко ще бъде ОК. Търпение почитание, почит към Мъри Стоилов. Той си прави добре работата. Селектирани са футболистите. Трябва време! Дойдоха нови футболисти. За страдание някои от тях се контузиха. Това не е хубаво, само че всичко ще се оправи. Аз споделих, че Левски ще в профил ПАОК, колкото и да звучи тривиално и наивно може би. Не го споделям, тъй като обичам Левски или тъй като съм привързан левскар, а го споделям, тъй като имам вяра в качествата на Стоилов и на футболистите и на нашата аудитория. Всичко върви по проект и всичко е обикновено. Може би тази загуба пристигна сега, в който минимум всички ние чакахме, а може би се случи, с цел да светне лампата на играчите и като цяло на всички. Не виждам някакъв огромен проблем. Загубата е неприятна, само че съм сигурен, че тимът ще се реваншира с победа над Спартак Варна и отстраняването на ПАОК. Наистина го мисля това. Не съм вманиачен, а съм справедлив! Да, вманиачен съм по Левски, само че съм справедлив.
 В Шамрок няма да обикалят по питейните заведения, готвят се старателно за Лудогорец
В Шамрок няма да обикалят по питейните заведения, готвят се старателно за Лудогорец

" Ще създадем всичко допустимо да спечелим идващия мач "

Със сигурност си гледал мача на Левски с ЦСКА 1948. Подцениха ли играчите на " сините " дуела?

- Не мисля, че е имало подценяване. Просто това, което сподели Станимир Стоилов е по този начин. Вижда се, че и у Любо Пенев нямаше някаква огромна еуфория. Мач, който тактически беше изигран и от двата тим по верния метод. Със сигурност се позволиха и някои неточности, само че това е футболът. Допускат се неточности! Без тях няма по какъв начин да се случи. Реално Левски имаше много положения за гол. Повече през второто полувреме. През първото време и греда. Просто ФК ЦСКА 1948 употребява момента, направи по този начин, че на контраофанзива свари Левски неопитен в дадена обстановка и след това с човек повече " сините " в действителност не съумяха да се възползват от численото си предимство. Трябваше да има по-голям надзор над топката. Трябваше да има повече самообладание от самите футболисти. Трябваше да се търси и място, от което да се пробие защитата на ЦСКА. Отборът сподели,че може. ФК ЦСКА 1948 е умел тим с много чужденци, които взеха това лято. Имат бързи футболисти в нахлуване. Пак споделям, покруса не би трябвало да се прави. Трябва да има поддръжка. Трябва да се има вяра на Станимир Стоилов и на играчите. Ние почитателите би трябвало да ги поддържаме до последно. Това, което вършат последователите на Левски, да не престават да го вършат. Те са спасението на нашия клуб. Без тяхната помощ, няма по какъв начин да се случат нещата. Ако продължаваме по този начин, ще успеем.

Критиките на последователите на Левски след дуела с ФК ЦСКА 1948 бяха извънредно съществени по адрес на Анте Блажевич. Футболистът беше притеглен това лято, само че съгласно немалка част от " сините " последователи той няма място в тима. Смяташ ли, че е прекомерно рано да се разясняват качествата на този състезател?

- Не го познавам и нямам директни наблюдения върху него. Да, виждам, че има много пропуски, само че може би новата за него среда играе роля. Нов клуб като цяло. Нов нрав. Нов метод на работа. Нови съотборници. Всичко това има значение и въздействие върху даден футболист. Не желая да го извинявам, само че това футболът. Всеки един треньор може да сгреши в селектирането на даден футболист. За него не мога да кажа, кой го е селектирал и кой го е гледал, не желая да разясня и не е моя работа. Дори и да знам нещо, даже и да допускам каквото и да било, аз мненията бих ги оставил само за себе си. Ако има нещо, което би трябвало да кажа, ще го кажа на господин Стоилов. Не е моя работа да разясня селекцията на Левски и за какво този футболист е взет. Сигурен съм, че в този момент ще има хора, които да питат, за какво Драган не остана. Аз персонално бих оставил Драган. Случва се, огромните тимове позволяват неточности с дадени прехвърляния. Едно е предстоящо, друго се получава. Затова не би трябвало да се налива масло в огъня и да има още повече негативизъм. Допусната е неточност - ОК. Ръководството ще се схванат с дадения футболист по един или различен метод. Виждам и слушам някои неща, които се случват. Всеки бърка. Всеки един от нас е допускал неточности и ще позволява такива. Има хора, които ще подхващат ограничения. В момента господин Стоилов е Левски. Той " коли " и " беси ". Дори и да е сбъркал с привличането му, би трябвало да е ясн, че няма съвършени хора. Подкрепяме го и вървим напред всички дружно! Това е!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР