Бившият нападател и треньор на Германия Руди Фьолер ще поеме

...
Бившият нападател и треньор на Германия Руди Фьолер ще поеме
Коментари Харесай

Легендата Руди Фьолер стана директор на националния отбор на Германия

Бившият нападател и треньор на Германия Руди Фьолер ще поеме поста на шеф на националния отбор, обявиха от Германската футболна федерация, представени от ДПА.

Фьолер ще стартира работа на 1-ви февруари и ще размени на поста Оливер Бирхоф, който напуща откакто националният отбор за втори следващ път не съумя да излезе от групата си на Световно състезание.

" След доста славни години в Байер Леверкузен, се завръщам на място, на което съм имал толкоз хубаво време като управител. Започвам новата ми работа с националния тим с признателност, пристрастеност и голяма мотивация ", сподели Фьолер.

Решението за Фьолер бе след рекомендациите на президента на федерацията Бернд Нойендорф и вицепрезидента Ханс-Йоким Вацке.

Сред претендентите за поста бяха изпълнителния шеф на Байерн Мюнхен Оливер Кан и неговият предходник в баварския клуб Карл-Ханц Румениге.

Световният първенец от 1990 стана селекционер на Германия през 2000. Той изведе отбора до финала на Световното състезание през 2002, само че подаде оставка откакто тимът отпадна след груповата фаза на Евро 2004.

Последната му работа бе като състезателен шеф в Байер Леверкузен, от която подаде оставка предходната година.

Сред основите му задания е подготовката за Евро 2024, което ще се организира в Германия.

" Руди Фьолер е един от великите в немския футбол. Нямам самообладание да работя с него и съм оптимист за Евро 2024 ", сподели Нойендорф.

" Със своя опит в националния тим и с многото години работа в Байер Леверкузен това е точният човек за идните задания ", разяснява националният селекционер Ханзи Флик.

Автор: Христо Бонински/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР