Бившият МВР шеф Бойко Рашков, който оглавява пернишката кандидатдепутатска листа

...
Бившият МВР шеф Бойко Рашков, който оглавява пернишката кандидатдепутатска листа
Коментари Харесай

Рашков: Бойко, спокойно, затворът ти в Банкя ще е луксозен

Бившият Министерство на вътрешните работи началник Бойко Рашков, който оглавява пернишката кандидатдепутатска листа на " Продължаваме промяната ", насочи задочно обръщение към водача на ГЕРБ Бойко Борисов като удостовери желанието, изразено преди дни, да се вдигне нов затвор по европейски модел, в родния на Борисов град Банкя. Лидерите на " Промяната " Кирил Петков и Асен Василев пък няколко пъти намекнаха по време на акцията, че имат намерение да си довършат работата и краткосрочният арест на експремиера да се повтори, този път обаче до присъда и със солидни доказателства. 



" Повечето от местата за отнемане от независимост са строени от дълго време и не дават отговор на стандртите в другите страни, с които би трябвало да се съобразяваме. Критикуват ни от Комитета срещу изтезанията при Организация на обединените нации. Дължим на обществото местата за отнемане от свобада да придобият актуален тип като в цивилизованите страни.

Дали този затвор, който би трябвало да построим, ще бъде в Банкя, с цел да бъде по-близо до дома на някого, е въпрос на преценка. Струва ми се, че в случай че политици не престават да се занимават с престъпни закононарушения, би трябвало да има затвор за тях и този затвор да дава отговор на всички интернационалните стандарти ", споделя Рашков в изявление за " 24 часа ". 

Той твърди още, че разполага с информация за това, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи на управителни равнища имат инструкции да не употребяват метода да сформират предупредителни протоколи при данни, че ще се купуват и продават гласове. " Нещо, което е в прорез със закона. Ако това е правилно, притеснявам се, че настоящето управление на Министерство на вътрешните работи няма да се отнесе с нужната отговорност за ограничение на престъпния избор. От обществени източници разбирам, че още веднъж има прояви в тази посока - в Дупница се купували гласове за Движение за права и свободи ", твърди Бойко Рашков. В Северна България пък вървяла търговия с избор за ГЕРБ посредством притежатели на бакалии и заведения.

Рашков назова трансформирали се в смешници тези депутати (като засяга Има Такъв Народ - б.р.) от предходния състав на Народно събрание, запънали се да се одобри новият Закон за КПКОНПИ отпред точно с него. Според някогашния Министерство на вътрешните работи началник - тъй като се страхували, че ще бъде осветлено недекларирано тяхно имущество и активи, в това число зад граница. 

А самият Рашков е подготвен още веднъж да оглави Министерство на вътрешните работи, в случай че се наложи, само че нямал терзания и да стане правоприемник на Сотир Цацаров или началник в Националното разследване. 

ТЕМА преди 4 часа 302 преди 4 часа 2253 преди 4 часа 309
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР