Бившият министър-председател и настоящ македонски депутат Никола Груевски подаде оставка

...
Бившият министър-председател и настоящ македонски депутат Никола Груевски подаде оставка
Коментари Харесай

Груевски подаде оставка като депутат, направи го чрез Facebook

Бившият министър-председател и сегашен македонски народен представител Никола Груевски подаде оставка като депутат , осведоми БГНЕС. Припомняме, че той сега се укрива в Унгария, като избяга от страната през месец ноември 2018 година, единствено няколко дни преди да влезе в ареста за излежаване на ефикасна 2-годишна присъда. Груевски изрази позицията си посредством пост в обществената мрежа Facebook, което приказва за неговото пренебрежение към законите в страната, управлявал до неотдавна еднолично.
Той се реши на тази стъпка, откакто македонският Народното събрание стартира процедура за отнемането на неговия имунитет поради отсъствие на съвещания в продължение на повече от шест месеца. В своя пост в обществената мрежа той твърди, че ще връчи персонално оставката си на ръководителя на Народното събрание Талат Джафери, който сега е на посещаване в унгарската столица.
Никола Груевски ръководи Македония властническо в продължение на 10 години. Това провокира рецесия в страната, която беше изпаднала в дълбока изолираност. Масови митинги доведоха до неговата оставка като министър председател през 2016 година В момента той се укрива от македонското правораздаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР