Бившият министър-председател Борис Джонсън обяви, че се оттегля като депутат,

...
Бившият министър-председател Борис Джонсън обяви, че се оттегля като депутат,
Коментари Харесай

Джонсън се оттегля като депутат заради Партигейт

Бившият министър-председател Борис Джонсън разгласи, че се отдръпва като народен представител, което влиза в действие неотложно , оповестява BBC.

Това негово решение идва, откакто той получи отчет от ръководената от депутата комисия по привилегиите дали е подвел Народното събрание по отношение на празненствата на " Даунинг стрийт " по време на наложените в страната строги ограничения за блокиране поради пандемията.

Получих писмо от Комисията по привилегиите, в което излиза наяве - за мое огромно удивление - че те са решени да употребяват производството против мен, с цел да ме изгонят от Народното събрание. Те към момента не са показали доказателство , че умишлено или по неволя съм подвел Общините, се споделя в публикуваното от кабинета на Джонсън негово изказване. Те знаят чудесно, че когато приказвах в Камарата на общините, споделях това, което откровено имах вяра, че е истина и което бях инструктиран да кажа, като всеки различен министър. Те знаят, че поправих записа допустимо най-скоро; и те знаят, че аз и всеки различен върховен чиновник и министър - в това число актуалният министър-председател и тогавашният жител на същата постройка, Риши Сунак - вярвахме, че работим законно дружно. Разбира се, Лейбъристката партия, Либералдемократите и СНП вършат всичко допустимо, с цел да ме отстранят от Народното събрание.

Не съм самичък в мнението, че е в ход лов на вещици, с цел да си отмъстим за Брекзит и в последна сметка да обърнем резултата от референдума от 2016 година, написа още Джонсън. Моето премахване е нужната първа стъпка и имам вяра, че има координиран опит това да се реализира. Страхувам се, че към този момент нямам доверие, че е някакво съвпадане, че Сю Грей - която разследваше събиранията - в този момент е определена за шеф на кабинета на водача на лейбъристите.
 Джонсън не вижда доказателства съзнателно да е лъгал Народното събрание за
Джонсън не вижда доказателства съзнателно да е лъгал Народното събрание за " Партигейт "

Той обаче призна, че Камарата на общините е била подведена от изказванията му

Припомняме, че през март  Джонсън съобщи, че няма доказателства съзнателно да е подвел законодателите.

Джонсън напусна " Даунинг стрийт " през септември предходната година. проверява изказванията му, направени пред Народното събрание през декември 2021 година

Проучва се дали някогашният министър председател съзнателно е опитал да заблуди законодателите по отношение на противозаконните събирания, провели се в офиси и резиденции на " Даунинг стрийт ", на някои от които е участвал самият той, когато е декларирал, че разпоредбите не са били нарушавани и са били следвани напътствията за COVID-19.

В своя доказателствен документ от 52 страници, показан на комисията, Джонсън показва, че приема, че Камарата на общините е била подведена от изказванията му, само че отхвърля обвиняването, че съзнателно е излъгал Народното събрание.
 Доклад: Борис Джонсън нарушавал Коронавирус ограниченията като министър председател
Доклад: Борис Джонсън нарушавал Коронавирус ограниченията като министър председател

Парламентът стяга примката към празненствата на " Даунинг стрийт " 10
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР