Бившият министър на земеделието проф. Христо Бозуков беше издигнат за

...
Бившият министър на земеделието проф. Христо Бозуков беше издигнат за
Коментари Харесай

Социалистите в Пловдив с номинации за кметове на Южен и Централен

Бившият министър на земеделието проф. Христо Бозуков беше повдигнат за претендент за кмет на регион " Южен " в Пловдив на съвещание на Районната конференция на Българска социалистическа партия. Доц. Атанаска Тенева посочи професионалните персоналните му достолепия. Тя сложи акцент върху известността му в научните среди и върху обстоятелството, че той ще получи необятна поддръжка от доста хора в региона. 
Проф. Бозуков показа, че се надява опитът, който е натрупал и като админ, и като началник, да му послужи в акцията за идните локални избори, с цел да осъществя политиките, които Българска социалистическа партия отстоява.
Той беше повдигнат и за претендент за кмет на града и за общински консултант. Той, обаче, отхвърли да се включи в конкуренцията за градоначалник на Пловдив, с цел да се концентрира върху тази за кмет на регион " Южен " и в листата за общински съветници.
Акценти в програмата на региона са справяне с презастрояването, транспарантно обмисляне на инфраструктурни планове и дотъкмяване на сегашни такива, които зависят от районната администрация, грижа за културните монументи, обмисляне на нови места за деца в ясли и градини и  строителство на такива.
По време на акцията проф. Бозуков още веднъж ще коментира нуждата от децентрализация в разпределянето на бюджетните средства. В противоположен случай функционалностите на районния кмет в капиталови планове и други действия ще останат в границите на контрола на кмета на града.
Предстои кандидатурата да бъде утвърдена и от делегатите на градската конференция на Българска социалистическа партия, която ще се организира на 30 юли.
Бившият основен секретар на Областна администрация в Пловдив и общински консултант в мандата 2011-2015 Минка Сърнешка пък беше определена единомислещо за претендент за кмет на регион " Централен " и за претендента за общински консултант. На заседанието  Панчо Панчев беше определен и ръководител на Районния съвет на Българска социалистическа партия " Централен " Той е дълготраен социалист и приет специалист в областта на сигурността, член на сдружението на пловдивските писатели и ръководител на Асоциация " Сигурност " Пловдив. Той беше номиниран и за претендент за общински консултант.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР