Бившият министър на вътрешните работи на Великобритания Суела Брейвърман се

...
Бившият министър на вътрешните работи на Великобритания Суела Брейвърман се
Коментари Харесай

Ден след като британският министър-председател я уволни, Суела Брейвърман го обвинява, че е слаб лидер

Бившият министър на вътрешните работи на Англия Суела Брейвърман се нахвърли против премиера Риши Сунак дневно откакто я уволни

От JILL LAWLESS Associated Press 14 ноември 2023 година, 13:15

ЛОНДОН -- Бившият английски вътрешен министър Суела Бравърман се нахвърли против премиера Риши Сунак ден откакто я уволни, наричайки метода си „ нерешителен, слаб “ и изменничество на обещанията му. Сунак „ очевидно и неведнъж не съумя да извърши “ основни обещания и твърди, че „ в никакъв случай не е имал желание “ да ги съблюдава.

Сунак уволни Брейвърман в понеделник, откакто тя направи поредност от сдържани изказвания, които се отклониха от линията на държавното управление. През последните седмици тя назова бездомността „ избор на метод на живот “ и упрекна полицията, че е прекомерно снизходителна към пропалестинските митинги, които тя назова „ маршове на омразата “. В събота крайнодесни протестиращи се сбиха с полицията и се пробваха да се изправят против пропалестински марш на стотици хиляди по улиците на Лондон. Критиците упрекнаха езика на Брейвърман, че спомага за нагнетяване на напрежение.

В писмото си тя сподели, че Сунак е отхвърлил нейните апели за възбрана на пропалестинските демонстрации, призоваващи за преустановяване на огъня в Газа.

„ Англия е в повратна точка в нашата история и е изправена пред опасност от радикализация и екстремизъм по метод, невъобразим от 20 години. Със страдание би трябвало да заявя, че вашият отговор беше нерешителен, слаб и с липса на лидерски качества, от които тази страна се нуждае “, написа тя.

Като министър на вътрешните работи Брейвърман поддържа проваления проект на държавното управление да изпраща търсещи леговище лица, които идват във Англия с лодки, на еднопосочно пътешестване до Руанда. Решението на Върховния съд на Обединеното кралство по отношение на това дали политиката е законна би трябвало да се произнесе в сряда.

Брейвърман прикани Обединеното кралство да напусне Европейската спогодба за правата на индивида, в случай че Руанда проектът е блокиран, ход, който Сунак не е подкрепил.

Тя упрекна Сунак, че няма „ План Б “, в случай че държавното управление загуби делото във Върховния съд. Тя сподели, че нежеланието му да в профил Англия от интернационалните съглашения за права е „ изменничество на вашето заричане към нацията, че ще извършите „ каквото е належащо “, с цел да спрете лодките. “

Офисът на Сунак сподели, че министър-председателят ще „ продължи да се бори с незаконната миграция... какъвто и да е резултатът от делото във Върховния съд. "

„ Премиерът беше горделив да назначи мощен, единен екип през вчерашния ден, концентриран върху работата за английския народ “, се споделя в изказване на офиса му на Даунинг Стрийт. част от опитите на Брейвърман да затвърди мястото си като водач на властническото дясно крило на Консервативната партия. Смята се, че има възможност тя да се кандидатира за партиен водач в съревнование, което може да се случи, в случай че консерваторите изгубят властта на изборите през идната година.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > Проучванията на публичното мнение слагат партията с цели 20 пункта зад лейбъристката съпротива.

Въпреки че Брейвърман е сплотяваща фигура за някои консерватори тя има поддръжката на малцинство от законодателите на партията. По-центристките тори виждат в нея възобновление на властническия и нетърпелив облик на „ гадна партия “, за чието унищожаване консерваторите от дълго време работят, започвайки с държавното управление на премиера Дейвид Камерън сред 2010 година и 2016 година

Камерън, необятно считан за политически сдържан и обществено либерал, се върна в държавното управление в понеделник при разбъркването на кабинета, което смъкна Брейвърман. Сунак го назначи за външен министър, което направи Камерън първият някогашен министър-председател от половин век, заемал различен пост в кабинета.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР