Бившият министър на външните работи Надежда Нейнски коментира ситуацията в

...
Бившият министър на външните работи Надежда Нейнски коментира ситуацията в
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Бунтът на Пригожин показа на света, че Русия е уязвима

Бившият министър на външните работи Надежда Нейнски разяснява обстановката в Русия и какво тъкмо е целял Евгений Пригожин.

" За мен без значение, че се стигна на практика до изгубването на Евгений Пригожин, тъй като от момента, в който беше оповестена развръзката за него спря да се приказва и никой не знае къде е той, явно е, че има някаква договорка. Но истината, която той изрече гласно и която беше тежък удар върху пропагандата на Русия, остава във въздуха. А точно - че нищо не заплашваше Русия, с цел да нахлуе в Крим, а по-късно и в Украйна. И че в действителност в основата на тази атака са кражбите. Това сподели Евгений Пригожин преди да се подписа договорката. Така че в случай че до този миг имаше неустановеност, в този момент към нея се добави и комплициране. И руснаците са извънредно озадачени от безнаказаността. Защото е потъпкана репутацията на управляващите. В момента това, което виждаме от фрагментите, е, че има атмосфера на боязън и доста съществено комплициране. Едно е Западът да твърди едни неща за войната, напълно друго е най-близкият човек на Путин да каже, че в основата на войната не е опасността за националната сигурност за Русия от страна на Украйна и западните страни ", сподели тя в утринния блок на БТВ.

" Тепърва ще се проучва какво значи неуспеха на Путин да предотврати протеста. Но явно протестът сподели на света, че Русия е уязвима. Тоест, Пригожин си потегля, само че проблемите остават. Тоест, ще има дълбоки политически последици. Групата " Вагнер " беше в основата на доста от борбите, които Русия организираше. Примерно в Бахмут. Бъдещето на войната несъмнено ще се повлияе от протеста на Пригожин против Путин и военното управление, само че най-много в психически смисъл. Той мощно разколеба вътрешната поддръжка в Русия, тъй като руснаците не знаят какво се случва. От персона, на която националистическа Русия се възхищаваше, той в един миг стана изменник. Това са думи, които няма да бъдат забравени ", сподели тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР