Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството от кабинета “Петков

...
Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството от кабинета “Петков
Коментари Харесай

Караджов отговори на обвиненията на настоящия му колега в служебното правителство

Бившият министър на районното развиване и благоустройството от кабинета “Петков ” Гроздан Караджов с отговор на обвиняванията на сегашния му сътрудник в служебното държавно управление Иван Шишков, съобщи.

“Изумен съм от обвиняванията и изключително от предложенията на министъра на районното развиване за спешните поправки на язовирните стени. Очевидно е, че той не е добре осведомен и някой го е подвел за положението на нещата. Никакви противозаконни практики не се прикриват! Напротив – задачата е язовирите да бъдат законно ремонтирани и законно въведени в употреба ”, съобщи в позицията си в Караджов по случай думите на Шишков за спешните поправки на язовирните стени, предава Нова.

По-рано през днешния ден министър Шишков, дружно с икономическият министър Никола Стоянов, организираха взаимна конференция. На нея служебният министър на районното развиване и благоустройството съобщи, че са открити нарушавания по отношение на ремонтната активност и са формирани няколко досъдебни производства.

“Няма никакво подозрение, че язовирите, за които се приказва, са в неприятно положение и са рискови за популацията. Затова би трябвало да бъдат взети неотложно ограничения, с цел да не се стига до нещастия като тази в село Бисер ”, споделя още Караджов. “Има специфична разпоредба за язовирните стени, в която категорично е разказано по кое време може да се пристъпи към спешен ремонт – когато има потвърден риск от повреда. Такъв потвърден риск има при всички визирани язовири. Работната група, която проучва обстановката, беше безапелационна за това ”, добавя още ексминистърът.

Той изяснява още, че законът позволява в такива обстановки ремонтът да стартира незабавно, като нужните документи се издават в процеса на работа или най-после. 

“И което е най-важното – обектът се вкарва в употреба с Акт 16, т.е. той става безусловно легален, с явен притежател, с безапелационни гаранции за сигурност. Какво ще стане, в случай че се одобри предлагането на министър Шишков язовирните стени да бъдат оповестени за търпими обекти? Те в никакъв случай няма да могат да бъдат узаконени! Няма да им бъдат издадени нужните документи. Няма да имат Акт 16 и на доста от тях собствеността ще е неразбираема. Няма да има гаранция за тяхната сигурност. Което е причина за нова покруса! ”, категориен е Караджов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР