Бившият министър на отбраната Стефан Янев се готви за политическа

...
Бившият министър на отбраната Стефан Янев се готви за политическа
Коментари Харесай

Янев използва поста си, за да подготви собствен политически проект, твърди Христо Иванов |

Бившият министър на защитата Стефан Янев се готви за политическа кариера и е употребявал поста на боен министър, не просто с цел да си прави работата, само че с цел да приготви личен политически план.

Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов по bTV във връзка промяната на министъра на защитата Янев с посланика на НАТО Драгомир Заков.

" Стефан Янев се опитваше да има лична външна политика. Ако се върнем при консултациите за съставянето на този кабинет, ние още при президента дадохме сигнал, че методът, по който се структурира бранш сигурност, е за терзание, в това число ролята, която Стефан Янев пое ", сподели Христо Иванов. 

Според него методът, по който се взе решението Янев да бъде заменен, демонстрира автономността на " Продължаваме промяната ".

" Виждам, че беше определен човек, който като началник на нашата задача в НАТО, е бил безусловно в течение на всички процеси сега. Най-големият риск като смениш, жестоко казано, шефа на защитата, е да сложиш някой, който занапред би трябвало да почне да се занимава с процесите, а в тази ситуация на Заков това не е по този начин ", изясни съпредседателят на " Демократична България ".

По думите му от Демократична България са желали държавното управление да има консолидирана и съответна на действителностите позиция - да се вкара в режим на адекватност. " Има война и тя не е двустранен въпрос сред Украйна и Русия. Това е война, в която един диктатор скарва два приятелски народа - безусловно закононарушение. Тази война ни касае директно от позиция на българската страна ", счита Иванов. 

Той сподели, че обстановката е радикално друга и се води война против интернационалния ред. 

" Имаме агресор, само че съветският народ демонстрира, че не е изгубил своите съпротивителни сили. Обикновени учители, хора на изкуството и интелектуалци стачкуват по улиците. Ние нямаме против себе си съветския народ, а имаме един деспот, който желае да вкара в някаква незаконна случка Източна Европа ", съобщи Христо Иванов. 

Той очаква, че ръководещата коалиция ще бъде " хвърлена в огромна поляризация ", само че този кабинет може да бъде платформа за търсене на национално единодушие. " Зависи от над дали ще се поляризираме и разделяме, или ще работим в името на националния интерес - за свободна, европейска и демократична България ", сподели още съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР