Бившият министър на отбраната на САЩ Марк Еспър призова да

...
Бившият министър на отбраната на САЩ Марк Еспър призова да
Коментари Харесай

Бивш шеф на Пентагона призова да се предоставят на Украйна ракети ATACMS и изтребители

Бившият министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър прикани да се дават на Украйна далекобойни ракети ATACMS и западни изтребители, заяви украинската редакция на VoA. Той разяснява тематиката при презентацията на мемоарната си книга " Гласовете на Америка ".

Еспър счита, че политиката на западните страни за даване на военна помощ на Украйна е вярна, само че прекомерно мудна.

" Вълнува ни настъплението на Русия напролет, а това значи месец март, до който остават пет седмици. Хайде да пресметнем логистиката: с цел да доставим танковете, са нужни седмици, нужно е и да бъдат подготвени екипажите, което също лишава седмици. Трябва да усвоят освен самостоятелни привички, само че и по какъв начин да работят в екип, належащо е да се построи логистика за материално-техническото обезпечаване, системи за попълване на запасите. Боя се, че няма да сме подготвени в точния момент. " – разяснява той.  

Политикът е уверен, че за постигането на триумф Украйна е трябвало да получи западни танкове още през есета на 2022 година

" Вместо украинците да реагират на опасност от съветско нахлуване бих желал да видя, че ще преминат в нахлуване още в този момент, до момента в който руснаците към момента се пробват да обучат, екипират и провеждат своите военни. Да ги разбият и да ги изтласкат от територията на Украйна. Но в този момент ние изоставаме, танковете трябваше да бъдат предадени на украинците през септември или октомври. " – уточни той.

Марк Еспър прикани Белия дом и съдружниците да не  бавят решението за даване на ракети ATACMS и изтребители.

" Трябваше да утвърдим даването на самолети, това би им дало преимущество (на украинците – б.р.). Ако ще влизат в общовойсково стълкновение, би трябвало да имат освен огън с директно ориентиране, само че и огън от  въздуха. Трябва да им изпратим ATACMS, тъй като по този начин украинците ще могат да доближат в дълбочина в територията на Източна Украйна, на Крим, с цел да унищожат площадките за изстрелване на дроновете Shahed, да извадят от строя площадките за изстрелване на ракети, да разрушат складовете за материално-техническо обезпечаване на казармите – каквото желаете. Трябва да имат тъкмо оръжие за огромни дистанции. " – акцентира той.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР