Бившият министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов

...
Бившият министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов
Коментари Харесай

Каракачанов: Евроатлантическите лозуни бяха параван за сглобката

Бившият министър на защитата и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов разяснява съществуването на ръководещата до неотдавна коалиция.

" Т.нар. евроатлантически лозунги са заслон, зад който сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи кадруват, както си желаят. Тези хора демонстрираха, че имат потребност от държавно управление, което ще извършва техните партийни задания " ", разяснява той пред Българска национална телевизия.

" Промените в Конституцията и прехвалената правосъдна промяна са на парче за персонални ползи. Назначават си служебно държавно управление, сменят си министри, това си е партийно държавно управление. ГЕРБ и Движение за права и свободи, които ръководят в комбина, на тях им би трябвало един смокинов лист след изборите, с цел да могат да ръководят ", сподели Каракачанов.

Председателят на Вътрешна македонска революционна организация разкритикува неизгодни по думите му покупко-продажби, които някогашният боен министър Тодор Тагарев е сключил.

" Министър Тагарев обичаше повече да приказва и то неща, които не се харесват на обществото и то неща, които изобщо нямат връзка със здравия разсъдък и с разумната политика. Най-вече с неговите лозунги във връзка с войната в Украйна, едни крайни позиции. Включително и министър председателят Денков се изказваше от вида ние можем и да страдаме и да понесем вреди, само че значимото е Украйна да победи. Това нервира хората. Хората си показват българските министри и депутати, като хора, които би трябвало да се грижат за българския интерес, а не за интереса на трети страни. Имаше много противоречиви въпроси по времето на Тагарев за модернизацията и превъоръжаването. Сделката с така наречен бронирани машини " Страйкър Драгон ", които бяха едни остарели машини и ние закупихме на най-малко два пъти, а бих споделил и три пъти по-високи цени. Стари, спрени от произвеждане, машини, които нито можем да поддържаме в България, нито да ги доставяме с муниции. Сделката беше подписана по времето на министър Тагарев, за 2,5 милиарда лв. договорка. По мое време по-модерни машини със отбрана равнище 4, противоминна отбрана и така нататък бяха 1,7 милиарда лева Тагарев похарчи тази голяма сума, вместо да ги влагаме тези 2 милиарда в създаване на мощности в България, с които сами да си произвеждаме техника. Както Полша, Унгария и Украйна правеха тъкмо това. Със договорката с 3D радарите се набутахме с 400 млн. лв.. Екипът на министър Тагарев даже не се опита да понижи цената ", сподели още Каракачанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР