Бившият министър на околната среда в правителството на Борис Джонсън

...
Бившият министър на околната среда в правителството на Борис Джонсън
Коментари Харесай

Бивш министър на Борис Джонсън подкрепи Риши Сунак

Бившият министър на околната среда в държавното управление на Борис Джонсън Джордж Юстис (на снимката) съобщи, че ще поддържа Риши Сунак за ръководител на Консервативната партия и министър председател на Обединеното кралство, съобщи Скайнюз.

" Смятам да дам поддръжката си за господин Сунак. Той по време на акцията през лятото (за водач на консерваторите, когато се изправи против Лиз Тръс) сподели храброст и самообладание. За мен той бе същинският победител ", сподели Юстис.

По думите на Юстис някогашният министър на финансите в Лондон е фигура, която може да сплоти партията и да я поведе напред. " Заради това господин Сунак е заслужен за министър-председател на Обединеното кралство ", съобщи още той.

На 20 октомври английският министър председател Лиз Тръс  Лиз Тръс Мери Елизабет (Лиз) Тръс е английски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 година в Оксфорд в подаде оставка.

Въпреки че към този момент нито един член на Консервативната партия не е оповестил публично кандидатурата си, прочуване измежду парламентарната група на партията демонстрира солидна преднина за Сунак. Той получава 55% от гласовете на депутатите. На второ място е класиран Джонсън (34 на сто), а ръководителят на парламентарната група Пени Мордонт – 11 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР