Бившият министър на образованието (2009-2013) и бивш ректор на Нов

...
Бившият министър на образованието (2009-2013) и бивш ректор на Нов
Коментари Харесай

Бившият министър на образованието Сергей Игнатов става ректор в Литва

Бившият министър на образованието (2009-2013) и някогашен ректор на Нов български университет (2002-2009) проф. Сергей Игнатов поема ръководството на висше учебно заведение във Вилнюс, Литва.

Той беше определен за ректор на Европейския университет по филантропични науки и ще встъпи в служба на 1 март 2018 година

57-годишният египтолог, приключил Ленингранския държавен университет, бе определен от общото заседание на частното висше учебно заведение.

То е учредено през 1992 година в Минск, Беларус. През 2004 година управляващите в страната го принуждават да затвори, след което университетът се трансферира във Вилнюс, Литва и продължава да работи там посредством и на политическата, административната и финансова поддръжка на Европейския съюз, Северния съвет, държавното управление на Литва, на други европейски страни, на Съединени американски щати, на неправителствени организации и фондации, като MacArthur и Carnegie Corporation.

Университетът възобновява активността си във Вилнюс и отваря бакалавърски и магистърски стратегии за студенти от Беларус през есента на 2005 година През март 2006 година държавното управление на Литва му дава формален статут на литовски университет.

След всеобщите митинги в Беларус през 2010 година, когато бе избран отново президентът Александър Лукашенко , доста студенти и преподаватели лишени от независимост. Тогава университетът разгласи, че макар събитията ще работи със студентите, с цел да им помогне да завършат образованието си.

През академичната 2016/2017 година в университета учат към 900 студенти, множеството от които са от Беларус. Около 2/3 от студентите живеят в Беларус, само че са включени в онлайн стратегии. Около 1/3 посещават курсове в кампус във Вилнюс. Езиците, на които се преподава, са белоруски, съветски, британски, немски и френски.

Университетът е вторият в класацията на частните университети в Литва.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР