Бившият министър на културата Атанас Атанасов, известен в творческите среди

...
Бившият министър на културата Атанас Атанасов, известен в творческите среди
Коментари Харесай

Наско А. не каза що е дал 400 бона за Бузлуджа

Бившият министър на културата Атанас Атанасов, прочут в креативните среди като Просто Наско или витаещият в облаците се скри и не извърши конституционните си отговорности. Атанасов отхвърли да отговори на депутатското запитване на Мартин Димитров, от Демократична България – за какво министерството е отпуснало 400 хиляди лева за паметника на Бузлуджа, откакто комунизмът е разгласен за незаконен?

Въпросът беше заложен от депутата, откакто стана ясно, че  тихомълком в края на юни тази година на регионална администрация Стара Загора са предоставени 388 715 за поправяне и отваряне за гости на Дом паметника на Българска комунистическа партия, на връх „ Бузлуджа “. Средствата са от бюджета на министерството, само че няма изясненост – какви са били причините за утвърждението на плана, какво се планува да бъде осъществено по него, по какъв начин ще бъде показан на посетителите комунизмът, който със закон е разгласен за незаконен?
До отпущането на средствата се стигна откакто през септември предходната година, по време на служебният културен министър Велислав Минеков паметникът ненадейно и макар публичното неодобрение бе разгласен, че има национално значение.
Мартин Димитров е задал въпроса си до момента в който държавното управление на Петков и Народното събрание бяха настоящи. Министър Атанасов е бил задължен в едноседмичен период да даде отговор, само че се скри и не извърши отговорностите си.

Сега по време на предизборната акция, на „ Продължаваме промяната “, чието протеже бе скандалният министър на културата ще им се постанова да изясняват за реставрирането на комунистическото капище, а и по какъв начин тези им дейности пасват на партия, която претендира, че е от десния набор.

Източник: Фактор.бг
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР