Бившият мениджър на предизборната кампания на Доналд Тръмп - Пол

...
Бившият мениджър на предизборната кампания на Доналд Тръмп - Пол
Коментари Харесай

Ексшефът на кампанията на Тръмп се предаде на ФБР, обвиняват го в заговор

Бившият управител на предизборната акция на Доналд Тръмп - Пол Манафорт бе упрекнат от федерално правосъдно жури в скрит план против Съединени американски щати и в други измами, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. Същите обвинявания бяха повдигнати и против неговия помощник Рик Гейтс и двамата сами се предадоха на федералните управляващи тази заран.
 Пол Манафорт БГНЕС
Така Манафорт и Гейтс станаха първите упрекнати в продължаващото следствие за хипотетична съветска интервенция в президентската акция през 2016 година Разследването се управлява от специфичния прокурор на министерството на правораздаването Робърт Мълър - някогашен началник на ФБР.
Paul Manafort arrives at the FBI office in Washington
— PoliticsVideoChannel (@politvidchannel)

Видеокадри демонстрираха по какъв начин 68-годишният Манафорт влиза в централата на ФБР във Вашингтон. Според телевизия Си Ен Ен и вестник " Ню Йорк таймс " той и Гейтс са отишли там с цел да се предадат. Обвиненията против двамата, съгласно вестник " Уолстрийт джърнъл ", включват и данъчни измами .

Очаква се те да се явят пред съда по-късно през днешния ден, за да бъдат им бъдат публично предявени обвиняванията от проверяващия екип на Мълър. Според АП те включват 12 пункта, измежду които скрит план за пране на пари, подправени изказвания и многочислени случаи на укриване на транзакции по банкови сметки в чужбина.

Манафорт оглавяваше акцията на Тръмп от юни до август 2016 година, преди да подаде оставка след медийни известия, че може би е получил противозаконни заплащания за милиони долари от проруската политическа " Партия на районите " в Украйна.

Мълър проверява финансовите и имотните покупко-продажби на Манафорт и предходната му работа за тази партия, която поддържаше някогашния украински президент Виктор Янукович, написа Ройтерс, като цитира неназовани източници. Разследват се и хипотетични дейности на Манафорт за пране на пари и други финансови закононарушения, настояват същите източници.

Гейтс е дълготраен бизнес сътрудник на Манафорт, който има връзки с доста съветски и украински олигарси . Той е бил и заместител на Манафорт по време на късото му предопределение като началник на акцията на Тръмп.

Президентът Тръмп отхвърля всевъзможни обвинявания в подмолно съдействие с Русия и назовава следствието на министерството на правораздаването " лов на вещици ", въпреки че даде обещание да сътрудничи на Мълър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР