Бившият македонски премиер Зоран Заев призова македонският народ да се

...
Бившият македонски премиер Зоран Заев призова македонският народ да се
Коментари Харесай

Зоран Заев: Македонският сън е реалност, България и Гърция признаха македонския език

Бившият македонски министър председател Зоран Заев прикани македонският народ да се радва, тъй като македонският език към този момент е приет от целия свят.

Коментарът на Заев е във връзка подписването на контракта сред районен съд Македония и Европейски Съюз за оперативни действия от страна на ФРОНТЕКС в районен съд Македония. Това стана късно нощес в Скопие в наличието на премиера на РСМ Димитър Ковачевски и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Македонският сън е действителност! Е, не, не. Подписахме съглашение с Европейския съюз на македонски език. Северна Македония подписа съглашение с Европейски Съюз, където стоят подписите на всички държави-членки на Европейски Съюз, в това число и тези на съседите ни Гърция и България. Хей... Гърция и България подписват съглашение с нас на Македонски език! Е, не, не ", написа Заев.

" Сега към този момент няма потребност да имаме вяра, в този момент към този момент знаем за какво бе смелостта, решителността, визията...Успяхме! ", написа още някогашният македонски министър председател. 

Македонци и македонски език, приети от целия свят! Радвай се, мой македонски народе! Пишем история ", написа Зоран Заев.

При подписването на Договора за ФРОНТЕКС Урсула фон дер Лайен сподели следното: Обещах, че договорът с ФРОНТЕКС ще бъде подписан на македонски език, наедно с всички останали 24 езици на Европейски Съюз. Няма подозрение, че македонският език е вашият език и почитаме това. " Северна Македония бележи прогрес по пътя към Европейски Съюз, което беше маркирано и от отчета за напредъка,допълни ръководителят на Европейска комисия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР