Бившият македонски премиер Никола Груевски е организирал погрома в парламента

...
Бившият македонски премиер Никола Груевски е организирал погрома в парламента
Коментари Харесай

Никола Груевски стои зад погрома в македонския парламент?

Бившият македонски министър председател Никола Груевски е провел погрома в Народното събрание на страната, съобщи сръбското радио Б92.

От прокуратурата за битка против проведената престъпност и корупция обявиха, че предпазен очевидец е показал Груевски за главен провинен за баталните подиуми в Собранието на 27 април 2017 година "Според показанията някогашният министърът-председател е имал среща с ръководители на специфични служби и персонално Груевски е дал инструкции да се провокира погрома ", сподели прокурор Вилма Рускоска по време на съвещание по делото 27 април.

Парламентът в Скопие се трансформира в полесражение, откакто десетки жители нахлуха в постройката. Поводът за акцията бе избирането на етническия албанец Талаат Джафери за водач на депутатите. Той е от Демократическия съюз за интеграция, съдружен сътрудник на Социалдемократическия съюз на Македония на настоящия министър председател Зоран Заев.

Груевски е член на най-голямата опозиционна мощ в югозападната ни съседка ВМРО-ДПМНЕ. В момента той се укрива от правораздаването в Унгария.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР