Бившият лондонски полицай Дейвид Карик, признал десетки изнасилвания и сексуални

...
Бившият лондонски полицай Дейвид Карик, признал десетки изнасилвания и сексуални
Коментари Харесай

Чудовище: Полицай влиза в пандиза за 48 изнасилвания

Бившият лондонски служител на реда Дейвид Карик, признал десетки изнасилвания и полови похищения над 12 дами, бе наказан през днешния ден на минимум 32 години затвор за " голям брой закононарушения, свързани с принуждение, и брутални полови набези ", съобщи Ройтерс.

Франс прес отбелязва, че този нов скандал понижава още повече доверието към Скотланд Ярд

Разкритията за тези закононарушения, осъществявани в течение на 17 години, провокираха нова шокова вълна в Обединеното кралство по-малко от две години след случая със Сара Еверард - 33-годишна лондончанка, отвлечена, изнасилена и убита от столичен полицейски сътрудник, наказан след това на пожизнен затвор.

След като 48-годишният Карик се призна за отговорен, правосъдният развой на процедура се сведе до двудневно чуване през вчерашния ден и през днешния ден, в края на което бе оповестена присъдата.

Бившият служител на реда призна по-конкретно 24 закононарушения по отношение на изнасилвания, в които бе упрекнат, само че някои обвинявания се отнасяха до повече случаи, тъй че му бяха вменени минимум 85 закононарушения, измежду които 48 изнасилвания.

Вчера прокурор Том Литъл реши, че тежестта и мащабът на осъщественото биха могли да доведат до ефикасна доживотна присъда. Той изреди " систематичните случаи " на експанзия от страна на Дейвид Карик против " унизените жертви ".

Карик употребявал своя сексапил, с цел да " съблазнява и мами " жертвите си, а своето служебно състояние – с цел да ги разубеди да се оплачат, изясни прокурорът.

През 2003 година да вземем за пример Карик се показал на жена, която срещнал в бар, като " най-сигурния човек, с който тя би могла да бъде " ; след това опрял оръжието си в главата ѝ и я изнасилил неколкократно.

Друга, с която се срещнал на профилиран уебсайт, го разказа като " страшилище ", щом се напие, тоест през множеството време. Карик я наричал своя робиня и я карал да семейства гола.

Още една жена описа, че той я налагал с бич, затварял я в дрешник и ѝ подсвирквал като на куче, тъй като била " негова благосъстоятелност и трябвало да е послушна ".

В показанията си дамите показаха, че се чувствали " хванати в капан " и към този момент нямали доверие в полицията.

Преди произнасянето на присъдата лондонската полиция сервира още веднъж извинения по отношение на аферата. " Той не е трябвало да бъде служител на реда ", съобщи заместник-комисар Барбара Грей. Тя посочи, че от Скотланд Ярд са решени да изгонят от редиците си тези, които разрушават репутацията им.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР