Бившият лекар на националния отбор на САЩ по спортна гимнастика

...
Бившият лекар на националния отбор на САЩ по спортна гимнастика
Коментари Харесай

Бившият лекар на американските гимнастички заплашен със затвор до 40 години


Бившият доктор на националния тим на Съединени американски щати по спортна гимнастика Лари Насар е застрашен със затвор сред 25 и 40 години поради полови похищения над състезателки.

Срещу 54-годишния доктор беше заведено правосъдно дело, откакто седем девойки го упрекнаха, че е упражнявал над тях тормоз по време на лекуване в дома му в Лансинг, щата Мичиган, както и в клиниката му.

" Толкова скърбя за всички въвлечени. Това беше кибритена съчка, която се трансформира в горски пожар, изгубих надзор. Моля се всеки ден за амнистия, просто желая излекуване, мисля, че е време ", съобщи Насар, представен от ESPN.

Носителката на 3 златни олимпийски медала Габи Дъглас пък стана следващата гимнастичка, обвинила в полов тормоз Лари Насар.

Тя се причисли към съотборничките си - олимпийската шампионка от Лондон 2012 Макайла Марони, и Али Райсман, друга златна медалистка, които разкриха, че в продължение на години докторът е злоупотребявал с тях.

" През годините бяхме принудени да си мълчим, а някои от нещата, които преживяхме, бяха доста мъчителни ", съобщи Дъглас.
В момента Насар е задържан и чака присъда по обвинявания в разпространяване на детска порнография и полов тормоз на повече от 130 дами.

Част от девойките, които упрекнаха някогашния доктор на отбора по гимнастика участваха на съвещанието на съда в сряда. На него Насар се призна за отговорен, обяснявайки, " че е проникнал в жертвите си без здравна цел и без да има тяхното единодушие ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР