Бившият крайнодесен президент на Бразилия Жаир Болсонару ще бъде съден

...
Бившият крайнодесен президент на Бразилия Жаир Болсонару ще бъде съден
Коментари Харесай

Съдят Болсонару на 22 юни

Бившият крайнодесен президент на Бразилия Жаир Болсонару ще бъде съден на 22 юни във висшия избирателен съд  по обвинявания в корист с власт и дезинформация. Това оповестява Агенция Франс Прес. 

Ако бъде приет за отговорен, може да му бъде неразрешено да се кандидатира за изборна служба.

Припомняме, че Болсонару е разследван за атакуване на изборните съдилища и критикуване, без доказателства, на надеждността на електронното гласоподаване по време на среща с посланици през юли предходната година, по-малко от три месеца преди президентските избори през октомври, на които той беше надвит от сегашния президент Лула да Силва.

Пред десетки посланици и дипломати от Франция, Испания и Европейския съюз (ЕС), Болсонару сподели, че желае да " поправя пропуските " в системата и да има " бистрота " при гласуването.
 Болсонару е разследван за подправена Коронавирус имунизация
Болсонару е разследван за подправена Коронавирус имунизация

Яростният песимист внезапно се оказа имунизиран преди заминаването си за Съединени американски щати

" Непрекъснато ме упрекват в прелом.  Поставям това под въпрос авансово, тъй като имаме време да решим казуса с присъединяване на въоръжените сили ", добави тогавашният президент, който придружаваше своя тирада с PowerPoint презентация за изборната система.

Висшият изборен арбитражен съд ще се събере на пленарна сесия на 22 юни, с цел да прегледа обвиняванията. При нужда съвещанията могат да продължат на 27 и 29 юни , оповестиха от съда.

Ако бъде приет за отговорен, Болсонаро може да бъде дисквалифициран от политиката за осем години.

Федералната прокуратура поддържа декларация за недопустимост на някогашния президент " заради корист с политическа власт и погрешно потребление на медиите ", сподели TSE.

Бившият президент е изправен пред повече от дузина административни каузи в изборния съд за хипотетична корист с власт по време на изборната конкуренция през 2022 година

Той също по този начин е обект на четири следствия във Федералния висш съд с евентуални присъди, които включват отнемане от независимост.

Сред обвиняванията са хипотетичната му роля като мозък и подбудител на протеста на хиляди негови поддръжници, които нахлуха във Върховния съд, Конгреса и президентския замък в Бразилия на 8 януари.
 Полицията обискира дома на Болсонару в Бразилия
Полицията обискира дома на Болсонару в Бразилия

По следствие за издаване на подправени Коронавирус документи

Ултрадесният направи електронната урна цел на офанзиви заради хипотетичната ѝ накърнимост, която съгласно него може да бъде употребена против него.

Бразилия одобри електронното гласоподаване през 1996 година и до момента не са открити проблеми със сигурността.

Коронавирус ограниченията и имунизацията по времето на Болсонару също са обект на правосъдно гонене против него. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР