Бившият крал на Гърция е продал двореца си в Порто

...
Бившият крал на Гърция е продал двореца си в Порто
Коментари Харесай

Българин купи двореца на бившия крал на Гърция в Порто Хели

Бившият крал на Гърция е продал двореца си в Порто Хели на български предприемач, заяви изданието.

Продажна цена на първокласния парцел е близо 10 милиона евро. Новият му притежател ще се радва на 12 спални, частен плаж и арабска архитектура. Сделката е направена преди няколко месеца, само че беше оповестена тези дни, защото цар Константин е изискал от новия български притежател да остане там до мeсец март - предпочитание, което е било почетено.

Дворецът, който някогашния крал на Гърция, Константин купи преди осем години, е продаден на български предприемач, основан в Лондон, занимаващ се с телекомуникации.

Луксозната вила на морето има частен плаж, 30-метров басейн, 12 спални, с фонтани и плочки, ръчно направени и донесени непосредствено от Мароко от хора на ливанския предприемач Марк Сурсок, който я продаде на Константин преди осем години за 5 милиона евро.

Наскоро обаче новият притежател реши да напусне комплекса и да се откри за непрекъснато в Атина, поради здравословните си проблеми.

Що се отнася до новия покупател, за него е известно, че е предложен от персонални познати, а не посредством посреднически организации за недвижими парцели.Той е посетил Агиос Емилианос предишното лято, с цел да огледа парцела. По непотвърдена информация съглашението за продажба е на стойност близо 10 милиона евро, а може би даже повече.

Заедно с някогашния крал Константин имението напуща целият личен състав. Единственият човек, който ще остане там, е неговият персонален помощник, защото той познава особеностите на къщата. Според гръцкото издание, служителят се употребява с безспорното доверие на бившето кралско семейство. Той ще предложи услугите си на новия притежател и ще му помогне с осъществяването на някои промени, които той към този момент е изискал. Новият притежател ще дойде в Порто Хели този уикенд, с цел да следи процеса на пренасяне, който към този момент е в ход.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР