Бившият конституционен съдия Румен Ненков коментира, че след здравната и

...
Бившият конституционен съдия Румен Ненков коментира, че след здравната и
Коментари Харесай

Има ли правомощия президентът да иска оставката на правителството?

Бившият парламентарен арбитър Румен Ненков разяснява, че след здравната и икономическата рецесия в този момент е обикновено да има и политическа. Той обаче не вижда ясни претенции на митинга, въпреки да счита, че хората имат право да са недоволни.

"Те нямат явен водач, нямат и ясна визия - като създадем нова конституция какво ще вършим и дали конституцията е казусът. Само със стоене на улицата няма да стане. Какво ще реши това Велико Народно заседание? Ще се смени ръководството и след това? След 2-3 години още веднъж отчаяние ли? ", разяснява Ненков.

Според него най-големият проблем е това, че политиците желаят да въздействат на прокуратурата.

"Политиците да се отдръпват от желанието да въздействат на прокуратурата ", посъветва Ненков и добави, че това би трябвало да стане изключително в кадровия аспект.

Бившият парламентарен арбитър счита, че до момента не е имало политическа мощ, която да не се е вълнувала кой ще стои отпред на прокуратурата.

Пети ден на митинги в София

Попитан за желаните оставки, Румен Ненков разяснява, че основният прокурор не може да се махне без подписа на президента.

От друга страна президентът няма пълномощия да желае оставката на обвинител номер едно.

Ненков не вижда съображение и Румен Радев да желае оставката на държавното управление, тъй като това може да стане от Народното събрание.

Бившият конситуционен арбитър не вижда и учредения за импийчмънт на президента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР