Бившият командващ на силите на НАТО в Европа генерал-лейтенант Бен

...
Бившият командващ на силите на НАТО в Европа генерал-лейтенант Бен
Коментари Харесай

Бивш командващ силите на НАТО в Европа с прогноза кога Русия ще спре военните действия в Украйна

Бившият командващ на силите на НАТО в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжис е уверен, че в границите на десетина дни Русия ще спре дейните военни дейности в Украйна.
Това съобщи самият той в изявление за MSNBC.

" Не владея кристално кълбо. Но Русия наподобява предприе тактичност за смазване на украинските градове. За да го стори обаче, ѝ липсват три неща – време, задоволително бойци и задоволително амуниции ", разяснява Ходжис.

За да стане това обаче, американският военачалник уточни, че доставките на оръжие за Украйна от Запада не би трябвало да стопират – с цел да могат украинските сили да не престават да унищожават съветската военна техника.

" В момента обстановката наподобява малко на съревнование. Ако доставяме задоволително оръжие на Украйна и им оказваме помощ, а руснаците не трансформират обстановката с логистиката си, то чакам прекъсване на дейните военни дейности от съветска страна ", сподели Ходжис.

Във връзка с тези думи, телевизия Nexta препубликува в своя профил в Twitter информация на CNN, че Русия желае помощ от Китай – освен това невоенна помощ, в това число пакети за бърза храна, които се употребяват на фронта, оповестява Епицентър.Бг.

Британският вестник Financial Times също разгласява материал, основан на информация от Съединени американски щати. Според нея, Русия е поискала военна помощ от Китай – както военно съоръжение, по този начин и помощни средства. От китайското външно министерство изрично отхвърлиха.

Информацията обаче излезе тъкмо преди срещата на Джак Съливан, един от най-важните военни съветници на администрацията на Джо Байдън, с китайския му сътрудник Жанг Джиеши в Рим.

Това е първата среща на толкоз високо равнище сред Съединени американски щати и Китай, откогато Русия атакува Украйна. Показателно е, че китайските държавни медии заемат проруска позиция и организация " Синхуа " разгласява " следствие " със сателитни данни за хипотетични американски биолаборатории в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР