Бившият кмет на Скопие Коце Траяновски реагира, че неговият наследник

...
Бившият кмет на Скопие Коце Траяновски реагира, че неговият наследник
Коментари Харесай

Бившият кмет на Скопие обвини настоящия, че „изтрива“ историята по искане на България

Бившият кмет на Скопие Коце Траяновски реагира, че неговият правоприемник Петре Шилегов „ изтрива “ историята по искане на България, откакто беше оповестено, че мостът „ Тодор Александров “ (популярно именуван Мостът-близнак) ще бъде преименуван на „ Накие Байрам и Роза Плавева “, а булевардът „ Вътрешна македонска революционна организация “ ще бъде преименуван и ще се споделя „ Блаже Коневски “, написа македонското електронно издание ”Фактор”.

Съветът на град Скопие на идната сесия ще разиска промяната на имената на 485 улици в града. Досега множеството от тези улици са били именувани или номерирани като клонове на други огромни улици. След приемането на това решение от Съвета тези улици ще получат нови имена.

„ Най-накрая беше доказано, че Петре, като трансформира имената, заличава историята на македонския народ и не следва делото на Тито, а каквото желаят българите и каквото са подписали в Преспа. Изтривате имената на античните македонци и на Илинденци и поставяте хора, които нямат нищо общо с македонската страна или такива, които интензивно са работили против нея. Петре, да изтриеш имената на Филип II Македонски, Юстиниан I, Христо Татарчев, Павел Шатев, Тодор Александров, Борис Сарафов, Васил Чакаларов и да ги замениш с имена, за които хората споделят " ами, кои са тези " е върхът на анти–македонизма, който насърчавате, откогато Ви сложиха на власт. „ Македония не е от 1945 година Петре “, гласи реакцията на Траяновски в обществените мрежи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР