Бившият каталунски премиер Карлес Пучдемон е избягал в Румъния, предположи

...
Бившият каталунски премиер Карлес Пучдемон е избягал в Румъния, предположи
Коментари Харесай

Карлес Пудечеон е избягал в Румъния?

Бившият каталунски министър председател Карлес Пучдемон е избягал в Румъния, допусна АП.

Според медията в дома на политика в каталунския град Жирона към този момент не живее никой. "Пред постройката към този момент няма никаква защита, а преди не можеше и пиле да прехвръкне ", описа локален гражданин. Заради думите на събеседника си журналистът от организацията счита, че Пучдемон е напуснал Испания. Най-вероятно каталунският политик е отпътувал със брачната половинка си Марсела Топор (на снимката) и дъщерите им Магала и Мария за Румъния, откъдето е дамата на Пучдемон, напомня Б92.

Каталуският парламент разгласи едностранно самостоятелност в петък. В отговор държавното управление в Мадрид на Мариано Рахой замрази автономията на най-богатия испански район и уволни Пучдемон и други високопоставени каталунски чиновници. Управлението на региона бе поето от заместничката на премиера на иберийското кралство - Сорая Саенс де Сантамария.

Днес се появи информация, че някои от уволнените ръководители в Каталуния са били видяни в офисите си. Според РИА Новости хората са пристигнали, с цел да си вземат персонални движимости.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР