Бившият капитан на волейболния национален отбор Тодор Алексиев учатва в

...
Бившият капитан на волейболния национален отбор Тодор Алексиев учатва в
Коментари Харесай

Тодор Алексиев: В нашия волейбол нищо не се е променило, свикнал съм да играя за титли и купи

Бившият капитан на волейболния народен тим Тодор Алексиев учатва в предаването " Златният гейм " на малкия екран Диема спорт 2. Ето какво показа той за бъдещия сезон с тима на Хебър, както и за проблемите в националния тим:

" Не беше елементарно да взема това решение. Можех да остана в Олимпиакос, само че след 14 години в чужбина реших, че е време да се върна в България. Семейството ми липсваше и офертата на Хебър беше най-хубавата опция за мен. В нашия волейбол нищо не се е трансформирало с изключение на някои нови състезатели. Имам възприятието, че въобще не съм си тръгвал. Договорът ми е за 2 години, завоюваха ме задачите пред тима най-много. Свикнал съм да играя за трофеи и купи, а не да очаквам да свърши сезона.

В този миг в Левски и в ЦСКА има оттегляне, само че съм сигурен, че скоро ще се върнат на огромната сцена. Най-вече Левски, който е в интервал на развиване и разполага с отлични млади играчи. Според мен равнището на междинните тимове в Гърция е по едва от това на нашите междинни. Не ни доближава организация в детайлите и по тази причина не можем да стигнем финали на огромните шампионати.
 Снимка 407956
Източник:

Нямам доста усещания, тъй като не играя в националния от две години. Виждам обаче, че има доста качествени играчи в него и се надявам да имат душeвността и акъла да се развиват. Но не би трябвало да остават дълго тук.

Един от проблемите в националния тим е, че младите няма от кого да се учат. Получи се доста бърза промяна на поколенията. По мое време на всеки пост имаше по един умел състезател и по един гений. Давам образец с Владо Николов и Цецо Соколов.

Изпитвам смесени усеща, че не съм в националния тим - благополучен съм, че не би трябвало да упражнявам, само че ми липсва. Взех това решение и поради фамилията си и не скърбя. И по наше време имаше кавги, само че оставаха скрити - никой не разбираше за тях. Оставяхме ги в съблекалнята, имало е случаи да не си приказваме отвън залата, само че на игрището всички си подавахме ръка.

Не считам, че ще има огромна разлика, в случай че се съберат всички положителни играчи в националния тим, тъй като времето е малко - две седмици.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР