Бившият капитан на ЦСКА Анатоли Нанков дълги години работи на

...
Бившият капитан на ЦСКА Анатоли Нанков дълги години работи на
Коментари Харесай

Нанков: ЦСКА ще отстрани Сепси

Бившият капитан на ЦСКА Анатоли Нанков дълги години работи на " Българска войска " като част от екипа на Стойчо Младенов. В момента той е ментор на втородивизионния Струмска популярност, само че продължава да следи протичащото се в клуба на сърцето му. Нанков се съгласи да приказва пред " Тема Спорт ", като показа мнението си за селекцията на алените, упованията от идните борби с носителя на Купата на Румъния Сепси в Лигата на конференциите, както и възможностите на отбора да завоюва купата в България. Ето какво сподели Нанков.

Г-н Нанков, нов шампионат, нова вяра за купа на ЦСКА. Доколко подготвени влизат армейците в шампионата?

- Имаше доста малко време за подготовка и сигурно тимът не е изцяло подготвен във физическо отношение. От друга страна, бе направена и сериозна селекция, само че новите играчи, въпреки и със съществени визитки и качества, към момента не са се вписали в състава и ще им е нужно малко време. Въпреки това съгласно мен ЦСКА увеличи класата и ще потърси това надграждане, с цел да компенсира дребното, което не стигна през предишния сезон, с цел да бъде детрониран Лудогорец.

За първи път актуалното клубно управление вади толкоз съществени трансферни суми. Как оценявате селекцията и откакто има едно предписание, че качеството коства пари, то обезпечено ли е повишението на класата на тима?

- Винаги е по-добре, когато не се разчита единствено на свободни сътрудници, а платените трансферни суми се усилват, само че не изключват риска от неточности. Много значимо е по какъв начин и по кое време новите футболисти ще се приспособяват, дали ще свикнат с живота в непозната страна, дали ще има химия с треньора, съотборниците... Факторите са доста и това, че са платени пари за тях, не подсигурява, че всичко ще е наред.

Кое е името от новите попълнения, което ви впечатлява най-вече?

- Като визитки всичките наподобяват доста добре. Асприля е прочут в България, има футболист, който преди няколко месеца е играл на международното състезание, нападател, който се е утвърдил във френската Лига 2, народен играч... Но аз не желая да си изваждам изводи единствено от това, което чета за тях, или по какъв начин са се представяли в предходните си тимове. Все още не мога да добия визия за тези футболисти с изявите им в ЦСКА и по тази причина избирам да изчакам.

Къде съгласно вас би трябвало да надгради още ЦСКА?

- Отсъствието на трайно контузения Юрген Матей оказва въздействие и считам, че ще е доста хубаво, в случай че бъде притеглен първокласен централен бранител.

В тази връзка - стана ясно, че в ЦСКА са коментирали името на вашия племенник Валентин Антов. Възможен ли е сходен трансфер?

- Според мен подобен трансфер е неосъществим. Вальо направи крачката към европейския футбол. За него Монца заплати сериозна сума и нямам доверие, че той може на този стадий да пристигна още веднъж в ЦСКА, колкото и да ми се желае.

Фалстартът против Хебър може ли да се окаже решителен?

- Не. Видяхте, че и Лудогорец потегли зле със загуба от Крумовград. Прекалено рано е за сходни заключения. Много значимо е по какъв начин тези тимове ще съчетаят вътрешното състезание с дуелите в Европа. Сега те отсрочват мачовете си, само че в края на есента това може да натежи и тогава ще се види същинската дълбочина в съставите им и дали са способни да се оправят с провокациите.

Одобрявате ли отлагането на мачове?

- Аз персонално не. В началото на сезона, когато е нужно сработване и трупане на игрова процедура, това за мен не е положително решение. Вече споделих, че в края на есента сгъстеният цикъл ще стартира да тежи. Много значимо е да се разпределят вярно силите и да има задоволително широчина, класа и благоприятни условия за ротации, тъй като при последния ни престой в ЦСКА през есента ние изиграхме 33 мача, а това е в действителност доста.

Лудогорец и ФК ЦСКА 1948 София като че ли ще са главните кандидати за купата дружно с ЦСКА. Кой от тези три тима има най-голяма широчина и капацитет съгласно вас?

- И трите тима направиха огромни селекции и потърсиха съществено повишение на класата. Според мен борбата ще е по-оспорвана от предходната година. Надявам се ЦСКА да успее да вземе това, което изпусна за секунди през предишния сезон.

Предстои мач със Сепси. Какви са вашите упования?

- Със Сепси сме се срещали няколко пъти, даже когато работехме в Казахстан. Не познавам добре селекцията им от актуалната година, само че те не имат класата на Клуж и ФКСБ. Нямат самочувствието и излъчването на гранд. Смятам, че ЦСКА ще продължи. Ние имаме много по-големи обичаи и европейска харизма.

Все отново приказваме за носителя на Купата и Суперкупата на Румъния и вероятно отпадане на ЦСКА няма да е кой знае каква сензация, само че може ли да се вършат нещастия, в случай че се стигне до такова, и няма ли да е по-добре, в случай че армейците се съсредоточат единствено във вътрешното състезание и гонене на купата?

- Отпадане от Сепси не ми минава през главата, въпреки да приказваме за тежък чоп и носителя на Купата на Румъния. Не имам вяра, че някой на " Българска войска " ще се откаже елементарно от шанса да се нападна груповата фаза в евротурнирите. ЦСКА има това ДНК и манталитета на евробоец и сходна мисъл е неприемлива и еретична. Надявам се армейците да могат да зарадват всички нас с положителни игри на всички фронтове.

Доколко е плюс за ЦСКА това, че Саша Илич получи доверие да продължи да работи?

- Това бе най-правилното и положително решение. Илич сподели, че може да управлява процесите и да води този тим. Един треньор се нуждае от най-малко две години, с цел да развие концепциите си, да построи стила, да опознае до дъно ситуацията, да направи тим по собствен усет и съгласно своите визии. Илич сподели, че е заслужен за това, има нужните качества и приветствам управлението за решението да му гласоподава доверие и да му даде късмет да доразвие и приключи започнатото. Никой не печели от непрекъсната промяна на треньорите.

Вие направихте съвсем немислимото и през предходната акция успяхте да спасите от изпадане Струмска популярност. Какви са задачите и упоритостите ви през актуалната акция с отбора от Радомир?

- Искам да се задържим в златната среда, с цел да играем освободено и без напрежение и боязън от изпадане. Целта ми е да радваме публиката в този дребен град и ще бъда доста благополучен, в случай че успеем да развием някои от младите ни играчи, с цел да им дадем път към елита.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР