Бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов е

...
Бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов е
Коментари Харесай

Владо Николов с положителна допинг проба от Олимпиадата през 2012г.

Бившият капитан на националния тим по волейбол Владимир Николов е махленски в приложимост на допинг на олимпийските игри в Лондон 2012. Това проличава от оповестен документ в онлайн архива на Спортния трибунал (CAS) в Лозана, Швейцария.
Прочетете още
Решението по жалбата на МОК против българския играч е от октомври 2020 година, само че се появи на уеб страницата на CAS едвам през вчерашния ден. В България пък в никакъв случай не е отваряна дума за подобен случай, въпреки в документа да се вижда, че с него са били осведомени както БОК, по този начин и волейболната федерация (БФВ).

От ревюто по делото излиза наяве, че тестът на Николов е взета на 29 юли 2012 година (б. а. - след първия мач на нашите национали, извоюван с 3:0 гейма против домакина Великобритания). Първоначалният разбор е осъществен в акредитираната лаборатория на международната антидопингова организация (WADA) в Лондон посредством " наличните тогава способи ", като в оня миг резултатът от нея е бил негативен за неразрешени субстанции.

“Действително през 2020 година ми се обадиха от Антидопинговата централа в България, че имам проблем с моята проба от Лондон 2012. Останах учуден! Аз нямам никакво пояснение! Ходих през 2020 година до Швейцария, за отваряне на втората проба и се оказа, че и в нея има минимално съществуване на някакъв препарат, който не би трябвало да е там. И е в неразрешения лист на УАДА ”, съобщи Владо Николов пред Sportal.bg.

“Как е попаднало това вещество? Нямам визия и за какво ми се обадиха през 2020 година, за проба от 2012 година? Информация е обществена и не знам за какво се тиражира от нашите медии в този момент ”, добави Владо Николов.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР