Бившият капитан на Левски - Пламен Николов даде интервю пред

...
Бившият капитан на Левски - Пламен Николов даде интервю пред
Коментари Харесай

Бивш защитник на Левски сравни Хамрун с Пирин

Бившият капитан на Левски - Пламен Николов даде изявление пред " Тема Спорт " преди реванша с Хамрун Спартанс в Лигата на конференциите. Четирикратният първенец на България със " сините " приказва за играта на отбора в отбрана и е на мнение, че столичани имат тим, който още тази година може да завоюва шампионската купа.
 Победа над Хамрун праща Мъри в друго измерение
Победа над Хамрун праща Мъри в друго измерение

Едновременно с общите дела Станимир Стоилов усъвършенства и персоналните си такива

Г-н Николов, Левски приема Хамрун Спартанс в реванша от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите след победа с 1:0 в първия мач. Какви са упованията ви за дуела на стадион " Георги Аспарухов "?

- Очаквам добър мач за Левски, супер аудитория по трибуните и победа за сините. В момента е доста значима работата на треньора Станимир Стоилов, той да настрои по този начин тима, че момчетата да не подценят противника. Левски победи с 1:0 в Малта, прекрасен триумф на непознат терен, само че едно разпределяне може да изиграе неприятна смешка на отбора. Смятам, че няма да се стигне до такова и сините ще завоюват мача. Когато има такава аудитория зад теб, не мисля, че ще има проблем за настройката, мотивацията и представянето на футболистите.

В шампионата Левски се наложи с минималното 1:0 над Пирин. Имаше ли подценяване от страна на сините в този мач?

- Гледах дуела и може би имаше леко подценяване от страна на нашите. Но при всички случаи Левски щеше да означи гол. Пирин не играеше нищо и единствено риташе топката напред, с цел да е по-далеч от вратата им. Ако беше паднало по-рано попадението, гостите щяха да изгубят с разлика от три-четири гола. Няма смисъл от сходни тимове в българския футбол. Нищо не се печели. В четвъртък сините няма да подценят по този метод Хамрун и съгласно мен умерено може с два-три гола разлика да завоюват.

Като че ли по сходен метод можеше да се развие и първият мач против Хамрун, където сините получиха ранна дузпа?

- Да, Хамрун е сходен тим като Пирин. Може би малко по-добри са от благоевградчани. Ако беше осъществена дузпата в първия мач, сините щяха да вкарат още попадения. Но по тази причина не е нужно да има подценяване на реванша, тъй като виждаме, че тимовете в Европа са с доста изравнени сили. Кой ли към този момент не ни изпревари в развиването си - гърци, кипърци... Играят по-добър футбол и имат по-добри резултати.

Какво ви прави усещане в играта на Левски от началото на сезона? Кое е най-голямото оръжие на сините?

- Най-силното оръжие е, че на " Герена " направиха стабилен тим с положителни футболисти.

Срещу ПАОК Левски бе с две съсловия над противника си. Не виждах пo-добър футболист от гръцкия отбор от тези на сините. Вече има мощен тим и всичко си зависи от настройката и мотивацията на футболистите. Смятам, че с този тим Левски може да стане първенец.

Как виждате и играта на Левски в отбрана? На мнение ли сте, че бранителите към този момент имат добра тактическа просветеност, откакто могат да играят устойчиво в разнообразни схеми?

- Левски има най-хубавата защита в България. За мен е по-добра от тази на Лудогорец. За ЦСКА не приказвам и не желая да наскърбявам никого. Защитата на сините се показва доста устойчиво. Силна игра както от централните бранители, по този начин и от бековете. На който и да заложи Мъри в отбрана, не го подвежда и играчите потвърждават, че са най-хубавите в България. Когато бранителят има качества, може елементарно да играе в разнообразни тактически схеми. Няма по какъв начин да има тези заложби и да се чуди какво да прави на терена. Трябва да кажа, че Левски има и отлични футболисти в средата на терена. Може би е належащо да се вземе първокласен централен нападател и нещата ще бъдат доста по-добре.
 Станислав Ангелов: Левски скоро може да няма потребност от покровител
Станислав Ангелов: Левски скоро може да няма потребност от покровител

" Ако тимът продължава по този начин "

Може ли да оценим селекцията на Левски през последната година като доста добpa, откакто футболистите дойдоха за минимални суми, а в този момент сините желаят милиони за тях?

- Точно това се изисква във футбола - да вземеш евтини играчи, да развиеш качествата им и да ги продадеш за положителни пари. Но това е и на всички места в бизнеса. По-горе забравих да посочи и фланговите играчи. Левски има доста мощни крила, които подвигнаха доста цената си. Колкото и Мъри да скромничи, има тим, който може да стане първенец още тази година. Браво, не знам кой откри тези футболисти, само че от дълго време Левски не е имал такива положителни играчи.

На какво мнение сте за отлагането на мачовете от шампионата поради евротурнирите?

- Най-добре това може да реши треньорът, по кое време да се изиска отсрочване на мач. Той вижда дали играчите са изморени или напрегнати. Да, от една страна, е хубаво да има непрестанно публични дуели, тъй като това е най-хубавата подготовка. Но, в случай че футболистите са преуморени или контузени, е по-добре да се запазят. За мен тези решения би трябвало да са напълно на треньора, тъй като той е най-близо до отбора и знае потребностите на играчите.

" Айде за Разград! " - тъжната реалност

" Мижав интерес " към безпътицата на футболния хегемон
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР