Бившият кандидат за президент на ЕК Манфред Вебер обвини френския

...
Бившият кандидат за президент на ЕК Манфред Вебер обвини френския
Коментари Харесай

Вебер: Макрон и Орбан атакуват демократична Европа

Бившият претендент за президент на Европейска комисия Манфред Вебер упрекна френския президент Еманюел Макрон в " офанзива против демократична Европа " дружно с унгарския президент Виктор Орбан , оповестява " Политико "

Вебер, водачът на ЕНП, неуспешен претендент за ръководител на Европейска комисия по-рано тази година, изяснява, че тази " офанзива " против демокрацията е поради опълчването на Макрон против него .

Макрон управлява опозицията против Вебер и против системата Шпиценкандидат , при която се чака водачите на Европейски Съюз да предлагат претендента на партията, която печели най-вече места в Парламента. Орбан също не поддържа Вебер . В последна сметка Урсула фон дер Лайен взе мястото.

Вебер изяснява, че предизборните мнения на Макрон - в които той допуска, че Вебер няма нужния опит да стане президент на Комисията - са били " самонадеяни " и съставляват " офанзива против демократична Европа ".

Той добави: " Макрон сътвори ос с унгарския министър председател Виктор Орбан в Съвета. Заедно те нанесоха съществени вреди на европейската народна власт . "
 Кой е отговорен за фиаското в Брюксел?
Кой е отговорен за фиаското в Брюксел?

Поуката от настоящето крушение е следната: при избора на претендентите би трябвало да се внимава повече

И въпреки всичко той добавя, че в последна сметка Парламентът - по-специално социалистическият блок - е отговорен за неуспеха на кандидатурата му . " Не съумях даже да доближи до решаващата фаза на Франс Тимерманс, социалдемократическият Шпиценкандидат ".

Вебер удостоверява поддръжката си за фон дер Лайен, като съобщи, че " развиването не е по нейна виновност ".

По време на идното немско председателство на Съвета на Европейски Съюз Вебер съобщи, че блокът би трябвало да се оправи с миграцията и изменението на климата , повтаряйки настояването си за " дипломат на климата в Европейски Съюз ".
 Урсула - детето от еднополовия брак сред Макрон и Орбан
Урсула - детето от еднополовия брак сред Макрон и Орбан

Начело с Урсула фон дер Лайен като президент на Европейската комисия (ЕК), Европейски Съюз го чакат сложни времена. Мартин Табаков е черноглед, въпреки и от повсеместен интерес да е упованията му да не се оправдаят. Дали - ще забележим...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР