Бившият кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановская се готви

...
Бившият кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановская се готви
Коментари Харесай

Тихановская се готви за среща с Байдън

Бившият претендент за президент на Беларус Светлана Тихановская се готви да посети Съединени американски щати , където чака да се срещне с президента Джо Байдън . Това заяви тя в понеделник на конференция в Женева, оповестява ТАСС.

" Ние сме в контакт с Вашингтон, поддържаме връзка и чухме мощното обръщение от Джо Байдън след избирането му ", разяснява Тихановская. " Съединени американски щати към този момент обръщат внимание на Беларус и поддържат пътя на Беларус към народна власт и към този момент вземат участие в уреждането на рецесията до известна степен ".

Тя разяснява диалог с американския дипломат в Беларус . Според нея има вяра за " образуване на посещаване във Вашингтон, само че пандемията COVID-19 е проблем ". Тихановская не показва вероятни дати на пътешестване, само че отбелязва, че по време на такова посещаване " се надява да се срещне с президента ".

Отговаряйки на въпрос за съветската политика по отношение на Беларус , тя изрази " отчаяние ", че Москва поддържа беларуското управление . " Искаме да останем самостоятелна страна, желаеме да развием нашата Беларус ".

" Ние сме в съюз с Русия и това няма да се промени... Имаме страхотни търговски връзки с Русия и ние желая това да остане на същото равнище - може би по-прозрачно и по-открито. Трябва да живеем и да останем в същите връзки с Русия ", добави Тохановская.

Тя " желае да се върне в Беларус допустимо най-скоро " , изразявайки вярата, че " това ще се случи през идващите месеци. Нашата цел е да проведем нови избори през септември или октомври ".

Тихановская, която в този момент е в Швейцария, разгласи, че има намерение да се срещне с представители на Организация на обединените нации, Европейския съюз и организации, занимаващи се с правата на индивида . Не са изключени и срещи с представители на Швейцария.
 Литва отхвърли да екстрадира Тихановская: „ По-скоро пъкълът ще замръзне”
Литва отхвърли да екстрадира Тихановская: „ По-скоро пъкълът ще замръзне ”

Вилнюс въобще няма да преглежда молбата...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР