Бившият кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановская е готова

...
Бившият кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановская е готова
Коментари Харесай

Тихановская готова да поеме ръководството на Беларус за 45 дни

Бившият претендент за президент на Беларус Светлана Тихановская е подготвена да поеме управлението на страната и да извършва длъжността президент в течение на 45 дни, заяви „ Дойче веле “, представено от БГНЕС.
Съветникът ѝ по интернационалните въпроси Франак Вячорка акцентира, че времето за пребиваването отпред на страната може да се удължи, както се е случвало и в други страни.
 Светлана Тихановская: Гражданите на Беларус имат вяра, че времето на диктатора изтича Светлана Тихановская: Гражданите на Беларус имат вяра, че времето на диктатора изтича
Мирната гражданска война в Беларус е закъсняла, споделя в изявление за БНР водачът на демократичната съпротива в Беларус Светлана Тихановска. &bdq...
„ Задачата ни е при естествени условия, където всички претенденти да бъдат сложени при равни условия “, акцентира той.
Според Тихановская, договарянията със сегашната власт в страната са неизбежни. Когато бъде реализирано съглашение, когато бъдат освободени политическите пандизчии, тогава ще стартира преходният интервал, който ще докара до нови избори.
Всичко обаче зависи от договарянията и от това, кой ще седи на масата за договаряния и къде ще бъде в същото време някогашният президент, сподели тя.
Тихановская означи, че част от сънародниците ѝ я укоряват, че не работи задоволително с Русия, а други, че прекомерно упорито моли Москва за някакъв разговор. Във връзка с това политическият ѝ консултант Александър Доброволский съобщи, че екипът им към този момент е влезнал в
 Макрон с заричане за Беларус Макрон с заричане за Беларус
Президентът на Франция Еманюел Макрон се срещна с водача на опозицията в Беларус Елена Тихановская. Срещата се организира в столицата на Л...
Става въпрос за специалисти и хора, които биха могли да повлияят при вземането на решения, само че към този момент няма основни резултати.
БГНЕС напомня, че на 3 декември Светлана Тихановская направи видеообръщение, в което съобщи публично, че е подготвена да поеме управлението на страната в преходния интервал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР