Бившият кандидат-президент на Беларус Светлана Тихановска смята за недостатъчен натиска

...
Бившият кандидат-президент на Беларус Светлана Тихановска смята за недостатъчен натиска
Коментари Харесай

ЕС трябва да засили натиска върху Минск

Бившият кандидат-президент на Беларус Светлана Тихановска счита за непълен натиска на Европейски Съюз върху беларуските управляващи и се афишира за допустимо най-скорошно налагане на стопански наказания. Тихановска съобщи това в оповестено през днешния ден изявление за беларуския уебсайт tut.by, съобщи ТАСС.

"Сега към този момент не молим, а настояваме за стопански наказания, тъй като разбираме какъв брой хора страдат за едното нищо. Отказват ни към този момент нервите. Под носа им (на Евросъюза, бел. ТАСС) народът е подложен на геноцид, а те още се раздвижват, пращат посланици да връчват ноти ", сподели тя, осведоми Българска телеграфна агенция.

Тихановска призна също така, че към този момент не съумява да откри контакт с представители на Русия. "Половината ме укоряват, че не работя задоволително с Русия, половината - че към този момент прекомерно упорито ги апелирам за някакъв разговор ", уточни тя.

Според Франак Вячорко, консултант на Тихановска, "в момента всички, в това число в Европейски Съюз, са на мнение, че третият пакет наказания няма да е задоволителен и натискът би трябвало да се ускори ". "Третият пакет наказания ще бъде признат след две седмици, четвърти и пети най-вероятно през януари и февруари ", допусна той.

Според Вячорко е от голяма важност "санкциите да се балансират с помощ за беларусите: тъкмо колкото са глобите, толкоз би трябвало да бъде и помощта за репресираните, бизнеса, служащите и студентите ".
До момента Европейски Съюз е наложил наказания на 55 души от управлението на Беларус, в това число на президента Александър Лукашенко, припомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР