Бившият изпълняващ длъжността президент на Боливия Жанин Аньес е била

...
Бившият изпълняващ длъжността президент на Боливия Жанин Аньес е била
Коментари Харесай

Задържаха експрезидента и двама министри на Боливия

Бившият изпълняващ длъжността президент на Боливия Жанин Аньес е била задържана в събота по обвинявания в тероризъм и безредици, съобщи Агенция Франс Прес. Полицията също по този начин задържа и някогашни министри, които поддържаха служебното държавно управление на консервативния политик, което действаше една година.

" Уведомявам боливийския народ, че госпожа Жанин Аньес към този момент е арестувана и сега е в ръцете на полицията ", написа министър Карлос Едуардо дел Кастильо в Twitter и Фейсбук. Кастило поздрави полицията за " великата работа в сторическата задача да седаде правдивост " на боливийския народ.

Припомняме, че някогашният президент на Боливия против него и се дължи на процеса на индустриализация на лития, който той се пробва да извърши. След успеха на социалистите предходната година, той се завърна в страната. Моралес изиска в " Туитър " създателите и съучастниците на преврата против него, да бъдат разследвани и осъдени.
 Връщането на Моралес в Боливия доказано
Връщането на Моралес в Боливия доказано

Моралес ще дойде в Боливия на 9 ноември

Прокурорът на Боливия издаде заповед за арест в петък за Аньес и други по обвинявания в тероризъм, протест и интрига. Аньес отговори в обществените мрежи: " Политическото гонене стартира. " и жигосах ареста си като противозаконен. По-късно тя беше разпитана.

Бившият енергиен министър Родриго Гусман и неговият сътрудник по правораздаването Алваро Коимбра, и двамата вписани в заповедта на прокурора, бяха арестувани в петък.

Бившите президенти Хорхе Кирога и Карлос Меса осъдиха настрана арестите.

Разследващите от Междуамериканската комисия по правата на индивида са в Боливия, с цел да проверяват насилието след изборите през 2019 година
 Боливия възвръща връзки с Куба, Венецуела, Иран и Русия
Боливия възвръща връзки с Куба, Венецуела, Иран и Русия

След като при предходната власт бяха обтегнати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР