Бившият изпълнителен директор на Левски - Константин Баждеков, коментира пред

...
Бившият изпълнителен директор на Левски - Константин Баждеков, коментира пред
Коментари Харесай

Баждеков даде рецепта за успешен клуб и заяви: Ограниченията за чужденците в България са достатъчни

Бившият изпълнителен шеф на Левски - Константин Баждеков, разяснява пред Gong.bg тематиката с играещите чужденци в българското състезание. Той показа, че Българският футболен съюз е направил достатъчно ограничения, като в един тим нямат право да играят повече от петима играчи отвън европейския съюз.

Чужденците в българското футболно състезание през сезон 2023/24 са 49,4 %, което е междинен резултат при проучването на статистическия институт CIES Football Observatory, основан в Швейцария.

" Българският футболен съюз е наложил задоволително ограничавания, като в един тим нямат право да играят повече от петима играчи отвън европейския съюз. Няма никакъв метод да ограничим футболистите с паспорти от Европейски Съюз. Това е неприложимо и не виждам смисъл да го разясняваме. Знаете, че доста българи пътуват свободно и работят в страни от Европейски Съюз. 

С ограничавания на чужденци и налагане на мощ няма да се получат нещата. Може обаче да се намерения във всеки един мач да играе по един българин до 21 години. Този вид към този момент бе пробван, но не се получи. Вижте, клубовете са частни сдружения и доста мъчно някой може да им въздейства.

Най-добре е клубовете сами да стигнат до извода, че би трябвало да построяват и постановат млади българи. И тези момчета да израстват около опитните играчи и качествени чужденци. Според мен е добре да се построи една сплав сред българи и чужденци. Ние по този начин бяхме създали, когато Левски бе мощен и взе участие в Шампионската лига ", съобщи Баждеков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР