Бившият изпълнителен директор на Държавен фонд Земеделие Васил Грудев е

...
Бившият изпълнителен директор на Държавен фонд Земеделие Васил Грудев е
Коментари Харесай

Скандал с предложения за земеделски министър Васил Грудев, спал за 15 бона със своя „сътрудничка“

Бившият изпълнителен шеф на Държавен фонд „ Земеделие ” Васил Грудев е избраникът на премиера на ГЕРБ Николай Габровски за началник на едно от най-богатите министерства – Земеделското.
Пред медиите преди минути Габровски се похвали, че посочените за министри били заслужили уважението в своите области.
Това сигурно не се отнася за лявата ръка на Десислава Танева – Васил Грудев, който до момента в който управляваше най-големия разпределител на европейски пари – ДФЗ, влезе в престъпен сюжет – завел рисково близката си служителка Цветелина Савова на разходка в Париж, маскирана като служебна командировка.
Престъпно е, че двамата се намърдали в супер безценен хотел против 15 000 лв. на нощ за сметка на данъкоплатците!
Историята е почтена за следствие и тотална проверка на цялата работа на Грудев още от времето, когато бе зам.-министър на земеделието, когато се разиграл и скандалният воаяж.
„ Сътрудничката ” на Грудев в действителност е негова някогашна съветничка. Младата дама очевидно е заслужила жест на внимание освен от страна на великодушния служител, само че и от българските данъкоплатци, откакто двамата делили едно легло в президентски апартамент в Париж за сметка на Министерството на земеделието.
При визитата си във френската столица в качеството си на длъжностен министър Грудев наел президентски апартамент в един от най-скъпите хотели за сумата от 15 000 лева – жест, заслужен за милионер.
В същия апартамент е записана и съветничката Савова, а обяснението е повече от детско – да се спестят държавни пари, като не наемат втори апартамент
Същият „ заслужил ” номинация за аграрни министър „ специалист ” бе набъркан и в спекулация с предложение на 500 000 лв. рушвет на служебния министър на земеделието проф. Христо Бозуков, с цел да го остави на поста и далаверите на шайката ГЕРБ да продължат, заяви Narod.bg.
Пак в земеделието под „ мъдрото ” управление на назначената от месарите-олигарси Десислава Танева и тогавашния началник на Държавен фонд „ Земеделие ” Васил Грудев се раждаха „ бисери ”, почтени за учебниците.
Наша инспекция в уеб страницата на ДФЗ сподели, че Националната стратегия по пчеларство, в която най-малко по документи през 2021-а трябваше се налеят 8 млн., се популяризира със фотография на… муха?!
Името на Грудев по време на ръководството му в ДФЗ бе забъркано в скица, по която се пълнеха чекмеджета по времето на ГЕРБ. „ Изнудването става по следния метод – против избрана сума, постоянно до 50% от дадената от фонда, се дава обещание на даден фермер, че няма да бъде изтеглен за инспекция на нивите му на място.
При тегленето на имената на тези, които ще бъдат тествани на терен, с цел да се види дали извършват контракта си с ДФЗ, се задават специфични критерии в Интегрираната система за администриране и надзор (ИСАК), по този начин щото избрани имена на фермери, които са се „ откупили “, да не бъдат проверявани.
Самото изтегляне се прави толкоз пъти, колкото е нужно, с цел да може напечатаните на листче имена да не излязат за инспекция, тъй като към този момент са си платили.
Ето това е „ специалистът ”, който министър председателят на хунтата Николай Габровски желае да набута още веднъж на държавната ясла, за благополучие, шансът да мине корупционният номер клони към нула.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР