Бившият италиански премиерСилвио Берлусконипочина на 86 години, съобщи водещата информационна

...
Бившият италиански премиерСилвио Берлусконипочина на 86 години, съобщи водещата информационна
Коментари Харесай

“Кралят в италианската политика“: Кой е Силвио Берлускони

Бившият италиански премиерСилвио Берлусконипочина на 86 години, заяви водещата осведомителна организация в страната Анса.

Медийният магнат, който управлява три италиански държавни управления сред 1994 и 2011 година и чиято партия Forza Italia е младши сътрудник в сегашната ръководеща коалиция, страдаше от левкемия от известно време.

Берлускони беше един от най-ярките политици в Италия, който направи политическо завръщане през 2017 година макар кариерата си, опетнена от полови кавги, безчет обвинявания в корупция и присъда за данъчни измами.

Той умря в болничното заведение Сан Рафаеле в Милано, където прекарашест седмицитази пролет, подлагайки се на лекуване за белодробна зараза, обвързвана с хронична миеломоноцитна левкемия,преди да бъде признат още веднъж.

Роден е в Милано през 1936 година в семейство от междинната класа.След като приключва междинното си обучение всалезианскиколеж, Берлускони учи право вуниверситета в Милано, което приключва с отличие през 1961 година с дисертация върху правните аспекти на рекламата.От него не се е изисквалода служи общоприетия едногодишен стаж виталианската войска,който е бил наложителен по това време.По време на образованието си в университета той е билбасиств група, образувана от настоящия председателна Mediasetи пианист Феделе Конфалониери, и от време на време е работил катопевецна круизен транспортен съд.

През 1965 година Берлускони се дами за Карла Елвира Дал`Оглио и имат две деца:Мария Елвира, по-известна като Марина (родена 1966 г.) иПиер Силвио(роден 1969 г.). До 1980 година Берлускони открива връзка с актрисатаВероника Ларио(родена като Мириам Бартолини), с която след това има три деца:Барбара(родена 1984 г.), Елеонора (родена 1986 г.) и Луиджи (родена 1988 г.).Той се развежда с Дал`Оглио през 1985 година и се дами за Ларио през 1990 година По това време Берлускони е прочут бизнесмен и сватбата му е удивително светско събитие.Един отнай-добрите му другари бешеБетино Кракси, някогашен министър-председател и водач на Италианска социалистическа партия.

На 28 декември 2012 година Берлускони беше наказан да заплаща на някогашната си брачна половинка Вероника Ларио 48 милиона $ годишно в съглашение за бракоразвод.

Вероника Ларио и Барбара Берлускони, Снимка: Getty Images

През април 2017 година Берлускони се появи във видеоклип, рекламиращ вегетарианска великденска акция.Той беше показан да гушка агнета, които е осиновил, с цел да избави от кръвопролитие, за обичайния празник на Великден.

Бизнес кариерата на Берлускони стартира в строителството.В края на 60-те години на предишния век той построяваMilano Due, комплекс от 4000 жилищни жилището източно отМилано.

Основната специфичност на Milano Due е система от пътеки и мостове, които свързват целияквартал, тъй че е допустимо да се разхождате, без въобще да пресичате трафика.Строителството стартира през 1970 година и приключва през 1979 година Отличителни забележителности са спортните уреди, малко изкуствено езеро и детска площадка.

Печалбите от това начинание обезпечават началните пари за неговата рекламна организация.

Снимка: Getty Images

Берлусконибеше наказан за данъчни измами в края на 2012 година, за което излежа едногодишната си присъда, като полагаше общественополезен труд на повърхностен работен ден в жилищен дом в Милано.Неговата възбрана да се кандидатира за постабеше вдигната в точния момент за общите изборипрез 2018 година, когато Forza Italia се кандидатира в коалиция с Лигата и Братята на Италия, само че не доближи 40%, нужни за ръководство.

През 2019 година Берлускони завоюва място в Европейския парламент и на общите избори през октомври 2022 г.партията му се върна на власт в коалиция, водена от Братята на Италия на Джорджа Мелони.Берлускони беше определен и за сенатор.

По прякор Il Cavaliere (рицарят), Берлускони постоянно е считан за „ краля “ в италианската политика.

През 2016 година той претърпя интервенция за замяна на дефектна аортна клапа и беше признат в болница с Ковид през септември 2020 година Той имаше продължителни затруднения, свързани с вируса -преживяване, което той разказва като „ най-лошото в живота ми “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР