Бившият италиански премиер Силвио Берлускони подписа обща предизборна програма с

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони подписа обща предизборна програма с
Коментари Харесай

Берлускони и съюзниците му се споразумяха за обща политическа програма за вота през март

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони подписа обща предизборна стратегия с партият "Северна Лига " и националистите от Братя на Италия, оповестява "Ройтерс ".

"Обединени ще спечелим " - написа в socialnata mreva "Twitter " Берлускони малко, откакто подписа програмата дружно с другите двама водачи – Матео Салвини и Джордиа Мелони.

Основни акценти в документа са понижаване на налозите и пенсионна промяна. Берлускони даде обещание и да вкара плосък налог.

Трите обединения оповестиха, че отиват дружно на изборите през март още в края на предходната година. Последните сондажи в Италия демонстрират че този дясноцентристски съюз ще получи най-вече места в Народното събрание, само че няма да има пълон болшинство. Това съгласно анализаторите прави доста мъчно да се предскаже какъв ще бъде образът на новото държавно управление в Рим през пролетта.

Най-интересно е при възможна победа, кой от тримата ще стане министър-председател. Берлускони даде поръчка за нов мандат, само че против него има влезнала присъда да не заема обществени постове.

Парламентарните избори в Италия ще се проведат на 4-ти март. Европейски Съюз следи с внимание по какъв курс ще поеме една от най-големите стопански системи в Общността, поради опасността от крайнодесни ксенофобски настроения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР